Hirdetés
Nagyvilág

Liz Cambage az ausztrál ligában folytatja:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy az ausztrálok világklasszis centere Liz Cambage Melbourne-ben a Southside Flyers együttesében folytatja pályafutását.

Cambage a 2017/2018-as évad után, amikor a Melbourne Boomers játékosa volt, szerepel ismét az ausztrál profi ligában a WNBL-ben.

A Southside Flyers a Dandenong Rangers jogutódja. Abban a klubban nevelkedett Liz Cambage, így ilyen szempontból visszatér a gyökereihez. A világjárvány és az utazási korlátozásoktól való félelem miatt a zseniális center hazatérését az is motiválta, hogy a válogatottal együtt készülhet egész szezonban a 2021-re halasztott tokiói olimpiára.

Mint ismert, az elmúlt szezont Cambage Kínában töltötte, ahol koronavírus-gyanús megbetegedés vetett véget a szezonjának. Ezt követően pedig, bár szerződés kötötte a Las Vegas Aces gárdájához, de orvosi felmentést kapott a WNBA floridai buborékjában való szereplés alól.

Egyelőre nem tudni, hogy a WNBL következő szezonjának lebonyolítása miként alakul. Egy azonban biztos, hogy a liga vezetői új televíziós szerződés megkötése előtt állnak és a tárgyalások során Cambage hazatérése jelentősen javítja a tárgyalási pozícióikat.

A Southside Flyers az elmúlt szezonban a döntőben alulmaradt a Canberra Capitals alakulatával szemben.

Hirdetés