Hirdetés
Nagyvilág

Liz Cambage is megfertőződhetett az új koronavírussal Kínában:

:

Hirdetés

Nagy figyelmet kapott a hétvégén Theresa Plaisance beszámolója arról az időszakról, amikor súlyos betegséggel küzdött Kínában. Lapunkban is szemléztük nyilatkozatát. A közvélemény figyelemének felkeltése céljából Liz Cambage Instagram-on megosztotta saját történetét.

Cambage Kínában a Shanxi Flame csapatát erősítette, ahol 27.2 perc alatt 33.2 pontot, 8.8 lepattanót és 1.9 gólpasszt átlagolt. Az ausztrálok világklasszisának kálváriája karácsony előtt kezdődött.  “Először azt hittem, hogy influenzás lettem. Kezdetben izomfájdalmat éreztem és egy kis váladékot köhögtem fel. Másnap jött a láz és az izzadás. A következő nap már annyira gyenge voltam, hogy alig tudtam mozdulni és aztán össze is estem a repülőtéren.” – fogalmazott Instagram oldalán Cambage.

Az ausztrál klasszis a betegsége 3-7. napját így idézte fel: “Kerekesszékben töltöttem ezeket a napokat vizsgálatról vizsgálatra menve. Drámai módon sikoltoztam az édesanyámnak a telefonba, hogy biztos valami madár – vagy sertésinfluenzát kaptam el. Azzal telt a karácsonya, hogy értem repült Kínába. Őszintén azt hittem, hogy meg fogok halni. Annak ellenére, hogy az orvosok azt állították “vírusos fertőzésem” volt és nem akartak/nem tudtak többet mondani, nekem meggyőződésem, hogy súlyos Covid-19 fertőzést kaptam el. Január végére lett váladékmentes a tüdőm.” – számolt be tapasztalatáról Cambage, aki elsősorban figyelemfelkeltés céljából osztotta meg a történetét a nyilvánossággal.

Az a gondolat, hogy ezt egy gyengébb immunrendszerről rendelkező kapná el, egészen ijesztő. Lehet, hogy fiatal vagy és egészséges, nem félsz, hogy elkapod, de a tény, hogy tünetmentesen is átadhatod másnak, komoly figyelmet érdemel. Kérek mindenkit, hogy maradjon otthon, figyeljen a kézmosásra és vigyázzon magára!

– zárta gondolatmenetét Cambage.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

today has definitely been the hardest day for me since this whole COVID19 crisis unfolded. I’m posting this as a reminder as why we need to take social distancing and the governments pathetic attempt at a lockdown so seriously. Before Christmas last year while I was playing basketball in China, I thought I was coming down with the flu again. It started with body aches and coughing up a little phlegm which then turned in to a fever and sweating within 24 hours. Day 2 I was so weak I couldn’t walk and I fainted in an airport. Day 3 – 7 I spent in a wheelchair going to and from hospital. I remember crying screaming (lol dramatic) to mum on the phone that I had some fucked up bird or swine flu, and that she would end up spending Christmas flying to China to collect my body bag. I honestly thought I was going to die. Even though the doctors told me I had a “viral infection” and couldn’t / wouldn’t tell me more, I clearly got hit with a severe case of covid. It took me until the end of January to have phlegm free lungs. The thought of passing this virus on to someone with a low immune system is terrifying. You might be young and healthy and not scared of getting the virus, but the fact that you can pass this on with no symptoms is what we need to focus on. please everyone stay inside!!! wash yo hands and take care ❤️

𝕰𝖑𝖎𝖟𝖆𝖇𝖊𝖙𝖍 𝕷𝖎𝖟 𝕮𝖆𝖒𝖇𝖆𝖌𝖊 (@ecambage) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés