Hirdetés
Nagyvilág

Liz Cambage is ott lesz az ausztrálokkal az olimpiai előselejtezőn:

:

Hirdetés

Csütörtöktől Malajziában szerepel a világbajnoki ezüstérmes ausztrál válogatott olimpiai előselejtezőn. A riválisaik Japán, Tajvan és India lesznek.

Speciális versenyhelyzetben van Ausztrália, hiszen a csoportjában Japán már kvótával rendelkezik, így innen már csak egy csapat jut tovább az olimpiai házigazda mellől. Bár Tajvan és India ellen kötelezőnek tűnik a siker az ausztrálok szemszögéből, de a szakmai stábjuk semmit sem bíz a véletlenre.

Az Ázsia-bajnokságon bronzérmes gárdából nyolcan ezúttal is rendelkezésre állnak. Közöttük a szeptemberi kontinenstornán All-Star ötösbe választott és Gdyniában is remeklő Rebecca Allen, illetve Ezi Magbegor, Cayla George vagy éppen Steph Talbot. A legnagyobb név azonban mégis Liz Cambage lesz, aki a 2018-as Világbajnokság után szerepel ismét a nemzeti csapatban.

Cambage egy igencsak vegyes megítélésű WNBA szezont teljesített a nyáron. A Las Vegas Aces csapatában 32 mérkőzésen 15.9 pontot, 8.2 lepattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt. Tengerentúli szereplése azonban nem volt mentes a mellékzöngéktől.

Az ausztrál keret: Rebecca Allen, Elizabeth Cambage, Katie-Rae Ebzery, Darcee Garbin, Cayla George, Tess Lavey, Tess Madgen, Ezi Magbedor, Leilani Mitchell, Jenna O’Hea, Steph Talbot és Marianna Tolo.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés