Hirdetés
USA

Liz Cambage kihagyja a WNBA szezont:

:

Hirdetés

Liz Cambage döntött, kihagyja a 2020-as WNBA szezont. A Las Vegas Aces az egyik legnagyobb sztárját veszítette el az összevont floridai évad előtt.

Bár az elmúlt hetekben egyre több találgatás jelent meg az ausztrál és az amerikai szaksajtóban arról, hogy Liz Cambage-nek különösebben nincs nagy kedve a WNBA szezonhoz, a hivatalos bejelentésre eddig kellett várni. Cambage a csonka szezont Kínában töltötte és ott decemberben megbetegedett, kórházba került. Erről később egy terjedelmes cikkben a közösségi felületein is beszámolt. A vitatott megnyilvánulásairól ismert sportoló döntése jelen esetben teljesen érthető.

Liz Cambage egészségi állapotát, illetve a korábban fennálló kockázati tényezőket értékeltük a csapatorvosával. Úgy véljük, hogy súlyos betegség kockázatának van kitéve, ha a COVID-19 koronavírus megfertőzi a WNBA szezon során.

– nyilatkozta Allison Galer, Cambage menedzsere az AP hírügynökségnek.

A fenti mondatok azért fontosak, mert nem mindegy, hogy milyen indokkal lép vissza a WNBA szezontól egy játékos. Ha egy sportoló vagy stábtag meglévő alapbetegség miatt “veszélyeztetett csoportba tartozik” és nem vállalja a szereplést a floridai meccseken, akkor jogosult a teljes éves bérére.

Természetesen senkit nem köteleznek arra, hogy Floridába utazzon ebben a járványhelyzetben. Ahogy korábbi körképünk is megmutatta, sokan vissza is léptek már. Mindenki következmények nélkül kiléphet az élő szerződéséből, ugyanakkor azok, akik nem tartoznak a veszélyeztetett csoportba, onnantól nem kapnak fizetést.

Liz Cambage helyére Avery Warley-Talbert érkezett. Az Aces rendkívül nehéz helyzetbe került, miután korábban Kelsey Plum szenvedett Achilles-sérülést, meg kellett műteni és így idén nyáron nem léphet pályára. Alex Bentley fogja helyettesíteni.

Hirdetés