Hirdetés
Archivum

Liz Cambage Las Vegasban:

:

Hirdetés

Túlzás nélkül a szezon eddigi legfontosabb átigazolásáról érkezett hír a WNBA-bõl. A Las Vegas Aces gárdájában folytatja pályafutását Liz Cambage, az ausztrálok klasszis centere.

Fotó: Las Vegas Aces

Fotó: Las Vegas Aces

Liz Cambage sorsa január óta bizonytalan a WNBA-ben. Még év elején ugyanis a képviselõin keresztül jelezte a Dallas Wings vezetõi felé: máshol folytatná pályafutását a ligában. Azóta szárnyra kapott olyan hír is, hogy a teljes évadot kihagyhatja a zseniális center. Eközben ugyanis az egyik szószólója lett annak, hogy a WNBA-ben a bérek körül kialakult helyzetet rendezni kell és a ligának kommunikáció, marketing terén is komoly elõrelépésre van szüksége. Szerencsére 2019-ben is láthatjuk varázslatos megoldásait a ligában.

A Las Vegas Aces nagyon komoly áldozatokat hozott Cambage megszerzéséért. A Dallas Wings együttesének a játékjogáért cserébe Moriah Jefferson-t, Isabelle Harrison-t, illetve a 2020-as Draft-ról az összes elsõ és második körös választásuk jogát átadták – jelentette be Bill Laimbeer, vezetõedzõ és GM a klub közleményében. Azt is érdemes ehhez hozzátenni, hogy Cambage érkezésével a következõ két évre vélhetõen teljesen bekorlátozták magukat. Gyakorlatilag minimális mozgásterük maradhatott arra az esetre, ha bármilyen változtatásra lenne szükség.

Az elõbbiekben leírtaktól független vélhetõen megéri a kockázatot Cambage szerzõdtetése. Az ausztrál center igazi szupersztár. Üzleti szempontból is vonzó lehet a megszerzése egy olyan klubnak, mint a Las Vegas Aces, mely mindössze a második évét új székhelyén. Jelen pillanatban még a szurkolói bázis és a piacszerzés szakaszában járnak. Klasszis megoldásaival, sajátos egyéniségével Cambage a közönséget is felrázhatja. Képes lehet emelni a nézõszámon a jelenléte.

A világbajnoki ezüstérmes játékos az elmúlt WNBA évadban a Wings színeiben átlagban 29.5 percet töltött a pályán, mely idõ alatt 23 pontot, 9.7 lepattanót és 2.3 gólpasszt jegyzett. A teljesítmény-indexe 30.7-es lett, ami a legmagasabb a 2018-as évadot nézve. Az 53 pontos rekordja pedig a világsajtó figyelmét is felkeltette.

Hirdetés