Hirdetés
Nagyvilág

Liz Cambage nem lesz ott az olimpián:

:

Hirdetés

Fotó: Basketball Australia

Az Ausztrál Kosárlabda Szövetség (Basketball Australia) és az Ausztrál Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Liz Cambage kihagyja a tokiói olimpiát.

Cambage, aki a harmadik olimpiáján vett volna részt, mentális okokkal indokolta a távolmaradását.

Aki ismer, tudja, hogy az egyik legnagyobb álmom: olimpiai aranyérmet nyerjek a válogatottal. Minden olimpián a versenyző sportolóknak a lelki és fizikai teljesítőképességük csúcsán kell lennie. Nagyon messze vagyok attól, ahol lennem kellene. Nem titok, hogy a múltban lelki problémákkal küzdöttem és nagy aggodalommal tölt el a buborékos helyzet család, barátok, szurkolók nélkül. A csapatomon kívül senkihez sem fordulhatnék segítségért. Az elmúlt hónapban pánikrohamaim voltak, nem aludtam és nem ettem. A szorongásom kezelésére szolgáló napi gyógyszerekkel élni nem ideális. Különösen nem a világ legnagyobb színpadán szerepelve.

– olvasható Cambage közleményében.

Az ausztrál olimpiai csapat vezetője Ian Chesterman tudomásul vette Liz Cambage döntését. Megköszönte a játékos segítségét az elmúlt két olimpiai ciklusban.

Az ESPN értesülései szerint nem előzmény nélküli a visszalépés: Ausztrália és Nigéria csütörtöki zártkapus edzőmérkőzésén Liz Cambage nem megfelelő magatartást mutatott, fegyelmi vétséget követett el. A csapat körül dolgozó szakemberek mérlegelik a pótlás kérdését.

Hirdetés