Hirdetés
Archivum

Liz Cambage pontrekordja a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Kedden helyi idõ szerint matiné mérkõzésen a WNBA küzdelmei alkalmával a Dallas Wings 104-87-re legyõzte a New York Liberty-t. A találkozón Liz Cambage 53 pontot szerzett, amivel a WNBA-ben új rekordot állított fel az egy mérkõzésen egy játékos által elért pontokat tekintve.

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fordulatos összecsapás kerekedett, mely során az elsõ negyedben úgy nézett ki, hogy a Wings sima gyõzelmet arathat. Nem telt el 7 perc, amikor már 10 ponttal vezettek. 10 perc után pedig 25-14 állt az eredményjelzõn. A második negyedben a játék képét tekintve már kiegyenlítettebb mederben zajlott a küzdelem, de a Wings az elõnyéhez a félidõig még két pontot hozzá tudott tenni. Ennek megfelelõen a nagyszünetben 57-44-es eredményt rögzíthettünk.

A harmadik negyed a New York Liberty-rõl szólt. Minden összejött nekik ebben a szakaszban és másfél perccel a játékrész vége elõtt 70-69-nél a vezetést is átvették. Az utolsó 10 percnek a Wings 74-73-as elõnyérõl vágtak neki a felek. A harmadik negyed utolsó találata Cambage 33. pontja volt. Ez is mutatja, hogy a záró szakaszban egymaga 20 pontot szerzett. A klasszis teljesítményével a dallasiak elõnye ismét gyorsan nõtt, így végül magabiztos sikert arattak.

A 104-87-es végeredményt hozó összecsapáson Liz Cambage közel 37 percet töltött a pályán. Az 53 pontot úgy érte el, hogy a 22 mezõnykísérletébõl 17 sikeres lett. A 16 büntetõjébõl pedig 15 utat talált a gyûrûbe. Emellett leszedett 10 lepattanót is. A történelmi meccsen a New York Liberty együttesében természetesen lehetõséget kapott Amanda Zahui, a Sopron Basket új centere. Végül 9 percet töltött a pályán, a négy kísérletébõl egyik sem lett sikeres.

„Éreztem a gyûrût, gondolom. Nagy dolog ez a teljesítmény. Voltak már nagy számaim Kínában, Ausztráliában. Sokan mondták azonban, hogy a WNBA-ben még nem értem el ilyet. Azt hiszem, ez egyértelmûen az volt.” – mondta Cambage a lefújás utáni televíziós interjúban. 

Az ausztrálok klasszis centere ezen az estén Riquna Williams 51 pontos teljesítményét döntötte meg, melyet még 2013-ban jegyeztek fel a történelem könyvekbe. Mellettük a WNBA örökranglistáján Maya Moore rendelkezik 48 pontos meccsel, míg Lauren Jackson és Diana Taurasi karriercsúcsa egyaránt 47-47 pont.

Videó ITT látható az extra teljesítményrõl

Hirdetés