Hirdetés
Archivum

Liz Cambage távozhat a Dallas Wings-tõl:

:

Hirdetés

Maya Moore bizonytalan státusza után újabb érdekes fordulat jött a WNBA 2019-es átigazolási piacán. Liz Cambage ugyanis jelezte a Dallas Wings vezetõi felé, hogy máshol kívánja folytatni pályafutását.

Fotó: Dallas Wings

Fotó: Dallas Wings

A WNBAinsidr alapítója Rachel Galligan szellõztette meg kedden délután hírt, hogy a világklasszis ausztrál center Liz Cambage a képviselõin keresztül jelezte a Dallas Wings vezetõi felé: máshol folytatná pályafutását a WNBA-ben. A hírt késõbb Greg Bibb, a Dallas Wings elnök-ügyvezetõje is megerõsítette. A kiváló center élõ szerzõdéssel rendelkezik. Vélhetõen, ha sikerül is a távozását kikényszerítenie, hosszú tárgyalás-sorozat jöhet a felek között.

Egy biztos, hogy Cambage-re lenne vevõ a WNBA mezõnyében. A játékosok státuszát figyelve ugyanis az látszódik, hogy nagyon kevés a szabadon igazolható minõségi center. Talán csak LaToya Sanders vagy Erlana Larkins tartozik ebbe a körbe, de õk sem klasszikus meccsnyerõ emberek. A Draft-ról Kalani Brown és Teaira McCowan személyében két feltörekvõ magas játékost várnak a ligába. Ugyanakkor még mellettük is bõven lenne hely szinte bárhol Cambage-nek.

Az igazán érdekes kérdés, hogy bármely csapat össze tud-e rakni egy olyan csomagot, amivel a Dallasnak vonzó ajánlatot tudnak tenni Cambage játékjogáért. Ráadásul bármelyik lehetséges fogadó klubnak úgy kell taktikáznia, hogy ne adja oda minden értékét az ausztrál centerért cserébe. Ekkor ugyanis hiába lenne egy klasszisa a festékben, ha körülötte el kellett adnia az összes rutinos játékosát. Nyilván Cambage-nek is az az érdeke, hogy olyan csapathoz menjen, ahol szerepelnek mellette minõségi emberek és a bajnoki címért küzdhet. Nem véletlen, hogy nem nevezett meg egyetlen csapatot sem egyértelmû hívójaként.

Az ausztrál center igazi szupersztár. Üzleti szempontból is vonzó lehet a megszerzése a klubok számára, hiszen klasszis megoldásaival, sajátos egyéniségével Cambage a közönséget is felrázhatja. Képes lehet emelni a nézõszámon a jelenléte. A világbajnoki ezüstérmes játékos az elmúlt WNBA évadban a Wings színeiben átlagban 29.5 percet töltött a pályán, mely idõ alatt 23 pontot, 9.7 lepattanót és 2.3 gólpasszt jegyzett. A teljesítmény-indexe 30.7-es lett, ami a legmagasabb a 2018-as évadot nézve. Az 53 pontos rekordja pedig a világsajtó figyelmét is felkeltette.

Hirdetés