Hirdetés
Archivum

Louella Tomlinson az Aluinvent DVTK új centere



:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy Louella Tomlinson személyében ausztrál center érkezett a klubhoz. Tomlinson korábban már szerepelt hazánkban, a 2013/2014-es szezonban a PINKK Pécsi 424 csapatával magyar bajnok is lett. Tomlinson Spanyolországban kezdte meg a felkészülési idõszakot, a Campus Promete együttesétõl érkezik Miskolcra. Az alábbiakban a klub közleménye olvasható.

Forrás: Aluinvent DVTK Sajtóközlemény

Louella Tomlinson Ausztráliában kezdett kosárlabdázni, hazáján kívül Olaszországban és Spanyolországban szerepelt, valamint a 2013/2014-es idényben Magyarországon játszott, ahol a PINKK Pécs együttesével bajnoki címet nyert. Abban a szezonban 14,2 pontot, 6 lepattanót és 2,7 blokkot átlagolt mérkõzésenként. A tavalyi idényben az ausztrál ligában, a WNBL-ben szerepelt a Perth Lynx színeiben, ahol 9 ponttal és 5,4 lepattanóval és 2 blokkal segítette a csapatát, mely a versenysorozat elõdöntõjében kapott ki a késõbbi bajnok Townswille csapatától.

Az idei bajnokságot Spanyolországban kezdte szeptember elején a Campus Promete csapatával, onnan érkezett Diósgyõrbe, hétfõn délelõtt már piros-fehér színekben edzett. A bajnokságban 2-es számmal láthatják a szurkolók.

Louella Tomlinson az Európa Kupában ausztrál korosztályos válogatottbeli szereplése miatt tengerentúli játékosnak számít (azaz vele és Cierra Robertson-Warrennel megtelt ez a kontingens), a magyar bajnokságban viszont brit útlevelének köszönhetõen EU-s játékosként szerepelhet (a bajnokságban 4 nem magyar, köztük 2 tengerentúli játékos kerülhet be egy mérkõzés jegyzõkönyvébe).

– Örülök, hogy itt lehetek Miskolcon! – osztotta meg Louella Tomlinson. – Jó emlékeket õrzök a diósgyõri közönségrõl és a csarnokról abból az idõbõl, amikor még ellenfélként jártam itt. Külön öröm, hogy két korábbi csapattársammal, Adamecz Lillával és Gyõri Dórával újra együtt játszhatok, akikkel barátként tekintettünk egymásra.

– Louella egy sokoldalú, atlétikus és tapasztalt játékos, tud magasbedobóként és centerként is játszani – mutatta be legújabb játékosát Maikel López vezetõedzõ. – Nem ismeretlen elõtte a magyar bajnokság, a Magyarországon játszó játékosok többsége, és ezt az elõnyünkre tudjuk fordítani. Olyan játékos és személyiség, aki képes plusz energiát tud adni csapattársainak.

 

#DVTK #aluinvent🔴⚪dvtk #basketball #welcome #newplayer #LouellaTomlinson

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett fénykép,

Hirdetés