Hirdetés
Archivum

Louice Halvarsson februárban visszatér a svéd válogatottba:

:

Hirdetés

A Svéd Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján bemutatták a februári Eb-selejtezõkre a nõi válogatottjuk 15 fõs keretét, melyben helyet kapott a szülés után visszatérõ Louice Halvarsson.

A hazánkban is két csapatnál, Sopronban és a PINKK-nél megforduló Louice Halvarsson júniusban adott életet egészséges gyermeknek. Ezt követõen már õsszel megkezdte az edzéseket és december 22-én jelentette be a visszatérését. A tavaszt a svéd másodosztályban szereplõ Wetterbygden Sparks csapatánál tölti a 28 éves klasszis center.

A Wetterbygden Sparks együttesénél a cél a feljutás, melyre egy egészséges Halvarsson-nal minden esélyük meg is lesz. A hangsúly az egészségesen van, hiszen a kiváló centert számtalan sérülés hátráltatta eddig pályafutása során. Két éve, a Sopronból történõ távozása óta nem lépett pályára tétmeccsen. Igaz, azóta már a gyermekvállalása elõtti idõszakban egy hosszú rehabilitációt végigcsinált.

A svéd válogatottban Halvarsson mellett a novemberi Eb-selejtezõkhöz képest még három új játékos lesz, Martina Stalvant, Paula Juhlin és Elin Ljunggren személyében. A csapatuk egyébként a jól megszokott keretre épül, melyben az Eldebrink-testvérpár, Amanda Zahui, Binta Drammeh vagy éppen Farhiya Abdi alkotja a vázat.

A svédek kiválóan kezdték a 2019-es Európa-bajnokság selejtezõ-sorozatát. Fontos idegenbeli gyõzelmet arattak Zágrábban és a papírforma szerint verték Macedóniát. Februárban Olaszországgal és Horvátországgal mérkõznek.

A svéd válogatott bõ kerete: Amanda Zahui, Anna Barthold, Binta Drammeh, Danielle Hamilton Carter, Elin Eldebrink, Elin Ljunggren, Ellen Nyström, Farhiya Abdi, Frida Eldebrink, Kalis Loyd, Klara Lundquist, Louice Halvarsson, Martina Stålvant, Nathalie Fontaine és Paula Juhlin.

Hirdetés