Hirdetés
USA

Louisville meglepte az Oregon-t:

:

Hirdetés

Az éjszakai órákban az Egyesült Államokban az egyetemi élvonalban egy kiemelt rangadót rendeztek, melyen a Louisville nagy csatában 72-62-re múlta felül az országosan első helyen rangsorolt Oregon-t.

Nagy várakozás előzte meg az országos rangsor első és nyolcadik helyezettjének csatáját az ünnepi hétvége Paradise Jam elnevezésű tornáján. Az Oregon az első negyedben komoly lépéselőnybe került, 10 perc után 24-13-ra vezettek. A második szakasz azonban nagy fordulatot hozott. A Louisville 16-4-es sorozattal zárta a félidőt és így a nagyszünetben 37-32-re mentek.

A harmadik negyedben tovább folytatódott a Louisville dominanciája és az előnyük a 12 pontot is elérte. Az utolsó 10 percnek 52-41-ről vágtak neki a felek. Az Oregonnak egy felzárkózása akadt, amikor két és fél perccel a vége előtt 6 pontra visszajöttek. Fordítani azonban nem tudtak, mivel azonnal érkezett egy tripla a Louisville részéről és az el is döntötte a találkozót.

Kylee Shook 18 pont, 15 lepattanós dupla-duplával emelkedett ki a győztes csapatból. Az Oregon keretét nézve Satou Sabally 21 pont, 10 lepattanóját kell kiemelni.

Fotó: Paradise Jam Twitter

 

Hirdetés