Hirdetés
Archivum

Lubor Blazek helyét segítõje veszi át az USK Prahánál:

:

Hirdetés

Az USK Praha a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a vezetõedzõi poszton Lubor Blazek helyét eddigi segítõje Ivan Benes veszi át. A cseh válogatottal világbajnoki ezüstérmet szerzõ Blazek marad a klubnál, de pihenni szeretne.

Az USK Praha sajtóközleményében Lubor Blazek azzal indokolta távozását, hogy különbözõ szinten és csapatoknál már 30 éve dolgozik vezetõedzõként és pihenni szeretne. A cseh szakvezetõ szerint a válogatottnak is jót fog tenni, ha a kapitánynak egyszerre egy feladatra kell összpontosítania.

Blazek nem távolodik el a prágai kosárlabdázástól, az utánpótlás csapatoknál folyó szakmai munkát felügyeli a jövõben. Emellett pedig a neves szakvezetõ továbbra is marad résztulajdonos az USK Praha alakulatát mûködtetõ gazdasági társaságban.

Az új vezetõedzõ Ivan Benes évek óta dolgozik Blazek mellett és elsõ nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy nem tervez „drámai változásokat”. Benes korábban – Blazek érkezése elõtt – volt már az USK Praha vezetõedzõje.

A cseh együttesnél nagy változások zajlanak. Petra Kulichova és az összes légiós – Lindsay Whalen, Anna Montanana, a svéd Eldebrink-ikerpár Frida és Elin, DeLisha Milton-Jones, Viktoria Mircheva – távozott és eddig centerposztra Kia Vaughn, irányítónak Jelena Skerovic érkezett.

Hirdetés