Hirdetés
Nagyvilág

Lucas Mondelo a japán liga All-Star gáláján:

:

Hirdetés

A napokban rendezték a japán liga All-Star gáláját, ahol a déli alakulatok játékosaiból álló zöld csapat 101-90-re verte észak legjobbjait. A meccset megnyerő gárdát a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, a kétszeres Euroliga-győztes Lucas Mondelo irányította.

A Dinamo Kurszktól való távozása után Lucas Mondelo – megtartva szövetségi kapitányi posztját – Japánba a Toyota Antelopes nevű klubhoz igazolt. Itt a bajnokságban jelenleg 11 győzelemmel és 3 vereséggel álló élvonalbeli alakulat irányítása mellett egy teljes fejlesztési program megvalósítása is feladata.

Visszatérve a gálára, az MVP a győztes gárdából a 21 pontot és 8 lepattanót jegyző Evelyn Mawuli lett. Természetesen sok klasszis felvonult. A legismertebb japán játékos, a WNBA-ben is lehetőséget kapó klasszis Ramu Tokashiki például 19 pontig jutott az eseményen.

Bár Japánban Kínához vagy Dél-Koreához képest kevesebb kiemelkedő klasszis légiós szerepel, de a női kosárlabda liga rendkívül népszerű a szigetországban. Különösen a válogatott jó szereplése óta kaptak rá a helyi sportbarátok az 1999-ben alapított profi liga, a WJBL meccseire. A tokiói gálára elővételben elkelt minden jegy. A bajnokságban december 28-án rendezték az utolsó fordulót és az olimpiai selejtezők után folytatódnak a küzdelmek. Januárban a helyi kupa meccsei zajlottak.

Fotó: FEB.es

Hirdetés