Hirdetés
Archivum

Lucas Mondelo is meglátogatta a spanyol U23-as válogatottat:

:

Hirdetés

Nagy terjedelemben hírt adtunk korábban arról, hogy a Sopron Basket légiósával Angela Salvadores-szel a keretben idén elõször összehívásra került a spanyol U23-as válogatott. A Leon városában edzõtáborozó együttest az U20-as gárdával együtt meglátogatta Lucas Mondelo, a nagyválogatott szövetségi kapitánya.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

Mozgalmasan telnek a napok Leon-ban, hiszen szinte egész nap pattog a labda. Miguel Méndez vezetésével az U20-as, míg Eric Suris irányításával az U23-as spanyol válogatott dolgozik a helyi csarnokban. Eltérõ a cél, hiszen az U20-asok a soproni Európa-bajnokságra hangolnak. Az U23-asok számára ilyen nyári esemény nincs, de Spanyolországban nõi kosaras berkekben legalább ekkora figyelmet kap a munkájuk.

Az utóbbi években egyre jobban felerõsödtek a félelmek, hogy a jelenleg még domináns, de már pályafutása második szakaszában járó nagy generáció árnyékában fel tud-e nõni egy hasonlóan eredményes gárda. Erre válaszul kezdte el szervezni tavaly õsszel a spanyol szövetségben nõi szakági vezetõként dolgozó Jose Ignacio Hernandez az U23-as válogatottat.

Hétfõn Lucas Mondelo és Jose Ignacio Hernandez közösen látogatták meg a csapatot. „Szerintem ennek a válogatottnak az életre hívása a szövetség részérõl nagy siker.” – fogalmazott Lucas Mondelo a Világbajnokságra készülõ nagyválogatott szövetségi kapitánya, majd így folytatta:

„A sikeres U20-as szereplés után a játékosok pályafutásában eljött egy periódus, amikor nehezen tudtak bekerülni a nagyválogatottba az ottani keret minõsége miatt. Vannak azonban olyanok, akiknek rövid, közép vagy hosszú távon reális esélyük lenne ott szerepelni. Ennek áthidalására ez egy jó megoldás. Az edzõk munkája, az edzések dinamikája kiemelkedõ. Lesznek, akik már most Palmán is lehetõséget fognak kapni.” – jelentette ki Mondelo a szövetség közleményében.

Az U20-as és az U23-as válogatott szerdán este edzõmérkõzésen méri össze az erejét.

Hirdetés