Hirdetés
Archivum

Lucila Pascua a PINKK új centere, Mincikova távozik a csapattól:

:

Hirdetés

Több helyen változik a PINKK kerete – olvasható a Hatodik Játékos Alapítvány Facebook oldalán. Lucila Pascua lesz a csapat új centere, Mincikovával pedig közös megegyezéssel szerzõdést bontott a klub.

“A korábban a Szpartak Moszkvához távozott Tijana Ajdukovic helyére érkezik a csapat legfrissebb erõsítése a 30 éves, rutinos, az Euroliga küzdelmeiben edzõdött, Lucila Pascua. A 196 cemtiméter magas spanyol center már a szerdai – egyébként korábbi csapata -, a Novi Zagreb elleni mérkõzésen esetleg már pályára léphet a új csapata színeiben.” – fogalmaz a megjelent közlemény.

Pascua az Euroligában 4.8 pontot és 4.3 lepattanót átlagolt. A kisebb téli szünetben pedig ugyanannak az átszervezésnek lett az áldozata a horvát bajnoknál, mely során Raksányi Krisztina is távozott.  A PINKK-Pécsi 424 csapatánál a másik változás, hogy az elvártnál gyengébb teljesítménye miatt, közös megegyezéssel szerzõdést bontott a klub Janka Mincikovával.

“Roberto Hernandez a csapat vezetõedzõje szerint Janka Mincikova nem tudta kellõ mértékben tehermentesíteni Iványi Dalmát. A szlovák irányító maga is elégedetlen volt a nyújtott játékával. Jankát ugyanakkor tehetséges, jó adottságokkal rendelkezõ játékosnak ismertük meg, pályafutásához további sikereket kívánunk!” – olvasható a Hatodik Játékos Alapítvány Facebook oldalán, mely arról is tájékoztatást ad, hogy újabb érkezõk lehetnek a pécsi klubnál.

Hirdetés