Hirdetés
Magyarország

Ludovika-Csata: Nem gondolták volna, hogy pont a listavezető ellen jön össze az első siker:

:

Hirdetés

Februárban újra pályára léphetett a Ludovika-Csata. Azóta három mérkőzésen vannak túl és megszületett az első győzelem is. A klub honlapja a csapat centerével, Süle Gabriellával beszélgetett.

Még februárban parádés győzelmet arattatok a Tüske csarnokban, hiszen az addig listavezető BME-MAFC otthonából hoztátok el a pontokat. Hogy teltek a lefújás utáni pillanatok?

Felemelő érzés volt! Talán egy kicsit meg is lepődtünk mindannyian, hiszen a járvány miatt nem igazán tudtunk együtt edzeni a lányokkal. Bevallom őszintén, nem gondoltam volna, hogy mi fogunk győzni, és szerintem a többiek is így voltak ezzel. Több barátom és csapattársam is írt gratuláló üzenetet a meccs után nekem és a csapattársaimnak.

Mi volt annak a győzelemnek a kulcsa?

Szerintem a remek dobóteljesítmény és a küzdeni akarás segített hozzá minket a sikerhez. Jó ritmusban tudtuk elkezdeni a meccset és több csapattársam is remek dobónapot fogott ki, ami támadásban és védekezésben is plusz motivációt jelentett a többieknek.

A Ludovika-Csata 2021-es mérkőzései:
Február 22. BME-MAFC – Ludovika-Csata 57-65
Március 1. Ludovika-Csata – Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület 43-83
Március 2. PTE-PEAC – Ludovika-Csata 68-64

Az látszik a mérkőzéseken, hogy nagyon lelkesek vagytok és mindent megtesztek a pályán. Szerinted mire lehet mindez elég a bajnokságban? Jöhetnek még újabb győzelmek?

Remélem, hogy minél tovább el tudunk jutni a bajnokságban. Nagyon bízom benne, hogy lesznek még újabb győzelmek, hiszen a héten a PEAC ellen is csak pár ponttal maradtunk alul egy szoros találkozón. Van még előttünk sok meccs, ahol bizonyítani szeretnénk.

A BME-MAFC elleni győzelmet nem számítva, mit emelnél ki az eddigi szezonból?

A csapat és az NKE stábját szeretném kiemelni, hiszen ebben a nem szokványos helyzetben ők próbálják meg összetartani a csapatot. Minden segítséget megadnak a mérkőzések megrendezéséhez, megtartásához. Büszke vagyok a lányokra is, amiért ilyen nehéz szituációban is vállalják a meccseket.

Említetted, hogy nincs mögöttetek túl sok közös edzés. Hol töltöd, hogy éled meg az egyetem lezárása óta tartó időszakot?

Az online oktatás miatt a többi hallgatóhoz hasonlóan én is otthon töltöm az időm nagy részét. Ez az én esetemben Paksot jelenti. Nehezen viselem ezeket a korlátozásokat és nagyon hiányzik az egyetemi közösség, a pezsgő hallgatói élet. A jó időnek hála, azért már kint a szabadban is lehet hosszabb időt tölteni, például sportolni vagy kirándulni.

Hirdetés