Hirdetés
Magyarország

Ludovika-FCSM Csata – UNI Győr MÉLY-ÚT:

:

Ludovika-FCSM Csata – UNI Győr MÉLY-ÚT
Bajnokság, 11. forduló
Budapest, Ludovika Aréna, szerda 16:00

Hirdetés

Szerdán 16 órától a bajnokság 11. fordulójában Budapesten összecsap a Ludovika-FCSM Csata és az UNI Győr MÉLY-ÚT. A találkozó előtt a két vezetőedzőt kérdeztük a válogatott szünet alatt elvégzett munkáról és a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól.

Tursics Krisztián, Ludovika-FCSM Csata vezetőedző: Sok volt a kihagyás, próbáltunk mini-alapozás szerűt csinálni. Volt időnk minden hibát kijavítani, mind védekezésben, mind támadásban, mind fizikálisan. Egyéni munkára is jutott sok időnk, így tartalmasan töltöttük ezt az időszakot. A negatívumokról nem szeretnék beszélni, mert mindenhol vannak a vírus adta szituáció, illetve sérülések miatt. Ez minket sem került el. Szerdán dől majd el: hogyan tudunk visszarázódni a kiváló sorozatunkba. Valljuk be elég jó első etapot produkáltunk és én is kiváncsi vagyok arra, hogyan vesszük vissza a fonalat. Kimaradt a válogatott szünet előtt két olyan mérkőzésünk a Szekszárd és a PEAC ellen, amit szerettünk volna lejátszani, de nem tudtunk. Sok fiatal játékosunk viszont játéklehetőséget kapott a második vonalban. Az A-csoportos felnőtt játékosokkal pedig készültünk és jó edzésmunkát végeztünk. Jó erőkből álló, top3-as csapatnak vártam a Győrt idén és továbbra is ide várom. Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, de felkészültünk maximálisan a Győr minden erősségéből. Szeretném maximálisan viszont látni a pályán, hogy a megbeszélteket tudjuk alkalmazni és megpróbáljuk – ahogy minden ellenfél ellen – győzelemmel zárni az összecsapást. Azért nem árulok zsákbamacskát azzal, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés favoritjai.

Iványi Dalma, UNI Győr MÉLY-ÚT vezetőedző: Vegyesen telt a válogatott szünet. Voltak játékosaink, akik a magyar válogatottban szerepeltek. Adtunk játékost az észt válogatottba, a csapat többi része pedig a másodedzőnkkel folytatta a munkát. Jól alakult ez a három hét, meg tudtuk tölteni tartalommal. Furcsa is, hogy azt mondhatom: teljes csapattal edzhettünk az elmúlt héten. Először a szezonban, mert az évad elejére Beatrice Mompremier nem érkezett meg, utána pedig néhány játékosunk Covidos lett. Ezt a szituációt is szokni kell. Kíváncsian várom a szerdai mérkőzést. Mindenki jól dolgozott az elmúlt hetekben, de hogy ki mennyire esett ki a ritmusból, azt szerdán fogjuk látni. Kemény mérkőzést várok. Olyan szempontból ismerjük egymást a Csatával, hogy a felkészülés alatt találkoztunk. Nagyon fontos lesz, hogy jól tudjunk védekezni egyénileg és csapatilag is, ezzel a kulcsjátékosaikat semlegesíteni tudjuk. Emellett szeretném, hogy nagy ritmussal játszunk. Agresszív védekezés után próbáljunk gyorsan támadni. Úgymond erőltetni egy kicsit az indításos játékot. Nekünk ez kell, hogy az erősségünk legyen ebben a decemberi időszakban. Sok mérkőzést fogunk játszani, de reményeink szerint hosszú lesz a kispadunk. Ezért is kiemelten fontos, hogy maradjon teljes a keret, vigyázzunk magunkra és elosszuk a terheket. Mindig megtaláljuk adott mérkőzésre azt a nyolc-kilenc játékost, aki viszi előre a csapatot. Egy következő mérkőzésen esetleg másokra jöhet ki a lehetőség. Sokféle szerkezetben tudunk játszani és azon vagyunk, hogy úgymond a kiegészítő emberek is be tudjanak lépni egy-egy játékszituációba és levenni a terhet a többet játszókról. Én arra fektetem a hangsúlyt az edzéseken is, hogy azzal a megkezdett lendületes, agresszív játékkal folytassuk, ahogy a szezon elején kezdtünk.

 

Hirdetés