Hirdetés
Archivum

Lyon – Lattes Montpellier döntõ lesz Franciaországban:

:

Hirdetés

Lezárultak az elõdöntõ párharcok Franciaországban. A Lyon és a Lattes Montpellier a második sikerét is megszerezte és ezzel kivívta a fináléba kerülést. A döntõ párharc május 6-án, hétfõn veszi kezdetét.

Fotó: Facebook.com/BasketLMA

Fotó: Facebook.com/BasketLMA

Nem lesz címvédés Franciaországban, miután a Lattes Montpellier szombati idegenbeli sikere után az elõdöntõ második meccsén hazai pályán is legyõzte a Bourges-t. Rendkívül kiélezett találkozót láthatttunk, ahol a negyedik negyed elejéig nem alakult ki nagy különbség a felek között. Nyolc perc volt hátra, amikor még 51-50-re a Bourges vezetett. Innen csinált a Lattes Montpellier 12-0-s futást. Ez döntõnek bizonyult. Az utolsó négy percben 62-51-rõl már nem tudott visszajönni a Bourges a remek iramú, kiváló hangulatú rangadón. A Lattes Montpellier 71-54-es sikere alkalmával Endy Miyem 17 ponttal, 10 lepattanóval, míg Helena Ciak 15 ponttal és 15 lepattanóval ért el dupla-duplát.

A Lyon a vártnál szorosabb csatában, de idegenben is legyõzte a Carolo Basket gárdáját és szintén 2-0-val vívta ki a fináléba kerülést. A 73-68-as gyõzelme alkalmával a Lyon igencsak megszenvedett. A Carolo az Euroligából megismert kemény védekezésével sokáig kiválóan tartotta magát. Egészen pontosan 5 perc 44 másodperc volt hátra a találkozóból, amikor még 66-61-re mentek. Innen kapcsolt rá a Lyon, akik két triplával fordítottak. A rutinjukat érvényesítve a végjátékot már kézben tartották. Összességében 12-3-as sorozattal zárták a meccset és így vívták ki a döntõbe jutást. Paoline Salagnac és Michelle Plouffe 13-13 ponttal zárt.

Fotó: Facebook.com/LyonASVELFeminin

Fotó: Facebook.com/LyonASVELFeminin 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntõ párharc május 6-án, hétfõn veszi kezdetét. A 2-2-1-es rendszerben zajló fináléban a Lyon lesz pályaelõnyben, így az elsõ kettõ és szükség esetén a sorsdöntõ ötödik meccset rendezik.

Eredmények

Carolo Basket – Lyon 68-73
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Lyon javára.

Lattes Montpellier – Bourges 71-64
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Lattes Montpellier javára.

Fotó: LFB

Fotó: LFB

Hirdetés