Hirdetés
Európa

Lyon – Schio mérkőzéssel zárul az Euroliga 10. fordulója:

:

Hirdetés

Csütörtökön a női kosárlabda Euroligában a Sopron és a Girona összecsapása mellett még egy találkozóra sor kerül, ezen az LDLC Asvel Feminin fogadja a Famila Schio-t.

A Sopron mérkőzését úgy vezettük fel, hogy óriási a tét két közvetlen rivális találkozása alkalmával. Ugyanakkor olyan mértékű a körbeverés a Fenerbahce mögött a B-csoportban, hogy az előbbi kijelentés erre a párosításra is igaz. A Famila Schio egy sikerrel felzárkózna a Lattes Montpellier mellé és így az első három helyezett már érezhető lépéselőnyben fordulna az alapszakasz hajrájába. Ugyanakkor a Lyon egy hazai győzelemmel gyakorlatilag teljesen nyílttá tenné a versenyfutást.

Mindkét csapat jó formából, megerősített kerettel érkezik ehhez a rangadóhoz. A Lyon magabiztosan hozta két idei bajnokiját és múlt héten kulcsfontosságú győzelmet arattak Gironában. A Schio sem hibázott az olasz élvonalban, miközben Pierre Vincent tanítványai igencsak előremutató játékkal győzték le a Kurszkot. Az összehasonlító statisztika sokat nem árul el a várható forgatókönyvről. Valamivel a Lyon mezőnyszázaléka a kedvezőbb, de a Schio szedi jobban a lepattanókat. Ugyanannyi szerzett labdára az olaszoknak kevesebb eladott labda jut. Ugyanakkor a franciáknak van több gyorsindításos pontjuk és második esélyből elért találatuk.

Az őszi meccset 69-59-re nyerte a Schio, de azóta mindkét keret változott. A Famila Schio két sérült, Diamond DeShields és Martina Crippa helyére a Cukurovától Leonor Rodriguez-t hozta el. A spanyol játékos Empoliban 26 és fél perc alatt 18 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Lyonba Alysha Clark tért vissza a két ünnep között. Eddig két bajnokin és egy Euroliga meccsen láthattuk. A bajnokságban 21.5 perc alatt 12.5 pontot, 7.5 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt. Gironában 32 és fél perc alatt 18 ponttal, 4 lepattanóval és 2 gólpasszal vezette győzelemre csapatát.

Hasonló erényeket mutat a két keret. Ponterős játékra is képes külső sorral, mozgékony erőcsatárokkal és domináns francia válogatott centerekkel (Helena Ciak, Sandrine Gruda) vonulnak fel. A szervezett védekezés természetesen mindkét oldalon alap. A Lyon padja valamivel többet tett hozzá az utóbbi időben és ez döntő lehet. Nem véletlen kellett Schio-ban új igazolást behozni. Nekik az egyébként is szűkösebb rotációs lehetőségek mellett a két sérült nagy érvágás volt.

ÉLŐ VIDEÓ

ÉLŐ STATISZTIKA

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés