Hirdetés
Európa

Lyonban áll össze újra Gabby Williams és Briann January:

:

Fotó: LDLC ASVEL Feminin

Hirdetés

Az LDLC ASVEL Feminin szerződtette Briann January-t. A francia klub a sérült Julie Allemand helyére igazolta a rutinos amerikai játékost. Ez azt jelenti, hogy a soproni időszak után ismét egy csapatban szerepel majd Európában Gabby Williams és Briann January.

Julie Allemand a Sepsi-SIC elleni Európa Kupa nyolcaddöntő párharc első mérkőzésén szenvedett combizom sérülést és egy hónapot kell kihagynia. A francia szabályok szerint sérülés esetén egy játékos szerződtetését az átigazolási határidőn túl is engedik. Ezzel élt most a Lyon.

Mint ismert, Briann January a szezon első felében a Mersinnél volt beugró, ahol nyolc Euroliga mérkőzésen 24.6 perc alatt 5.0 pontot, 1.6 lepattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt. A kiváló játékos a hétvégén Sopronban vendégeskedett, ahol megtekintette korábbi csapata bajnoki mérkőzését:

A Lyon az Európa Kupa negyeddöntőjében az Angers gárdájával mérkőzik. A bajnokságban pedig 9 győzelemmel és 2 vereséggel holtversenyben áll az élen a  Villeneuve d’Ascq és a Bourges alakulatával. Szombaton a  Villeneuve d’Ascq együttesével vívnak bajnoki rangadót, melyen már Briann January is pályára léphet.

Briann January csütörtökön állt edzésbe, melyről felvételek az alábbiakban láthatóak:

Hirdetés