Hirdetés
Archivum

Lyonban szerepel felkészülési tornán az U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig a franciaországi Lyonban szerepel felkészülési tornán a magyar U18-as válogatott. Balogh Judit együttese a házigazda Franciaországgal, Szerbiával, illetve Lengyelországgal találkozik.

A magyar válogatott június 13-án kezdte meg a nyári felkészülést és az elmúlt hétvégén Oroszország ellen játszotta elsõ edzõmérkõzéseit a csapat. Ekkor egy gyõzelem és két vereség volt a mérleg, de ennél sokkal fontosabb, hogy erõs ellenfél ellen láthatta játékban a keret tagjait a szakmai stáb. Az elõttünk álló három nap során sem az eredményeket kell elsõsorban nézni, hanem azt, hogy három különbözõ stílusú és játékerejû rivális ellen próbálhatják ki magukat a lányok. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Franciaország a soproni Eb-n csoportellenfél lesz és ezen az ágon vannak a szerbek is. Amennyiben az eredmények úgy alakulnak Sopronban, akkor a középdöntõben õk is riválisok lehetnek. Ez a torna arra is jó, hogy idegen környezetben kap három nap alatt hárommeccses terhelést a csapat, minden ilyen versenyhelyzet pedig újabb és újabb tapasztalatszerzést jelent ebben a korosztályban.

Érdemes néhány szót ejteni a riválisokról is. Pénteken az ellenfél Szerbia lesz, akik hasonló programon vannak, mint a mieink. Ugyanúgy június közepe óta készülnek és õk is az elmúlt hétvégén játszották elsõ felkészülési meccseiket. Nekik az ellenfeleik a szintén jó játékerõt képviselõ szlovénok voltak. A második napon Lengyelországgal mérkõznek a magyar lányok. A lengyelek a mezõnyben az egyetlen B-divíziós válogatott. Õk is június 13. óta készülnek együtt és nekik a csehek ellen volt három felkészülési meccsük. Mind a hármat elveszítették. A lengyeleknek a nyári céljuk ebben a korosztályban a feljutás az A-divízióba. A tornán az utolsó rivális majd vasárnap Franciaország lesz. Náluk egy kicsit más a program, õk május 29-én kezdtek és június 10. és 12. között volt egy tornájuk Besançonban, ahol Izraelt, Horvátországot és Csehországot verték. A franciák U17-es válogatottja jelenleg a zaragozai Világbajnokságon szerepel és abból a keretbõl hárman tagjai az U18-as válogatott bõ keretének is. Õk még Sopron elõtt csatlakozhatnak a társaikhoz, amennyiben a szakmai stáb igényt tart rájuk.


A magyar válogatott kerete a lyon-i tornán:
Studer Ágnes, Bernáth Réka, Pusztai Petra, Sárközi Viktória, Lelik Réka, Boros Dorka, Gereben Lívia, Juhász Dorka, Angyal Nikolett, Kányási Veronika, Karagits Kira, Török Ágnes, Mérész Beatrix.

A magyar válogatott programja Lyonban

Július 1., péntek
17:30 Szerbia – Magyarország

Július 2., szombat
17:00 Magyarország – Lengyelország

Július 3., vasárnap
17:00 Franciaország – Magyarország

Hirdetés