Hirdetés
USA

Ma eldől, hogy ki lesz a Seattle ellenfele a WNBA döntőjében:

:

Hirdetés

Keddről szerdára virradóra rendezik a WNBA elődöntője során a Las Vegas Aces és a Connecticut Sun párharcának sorsdöntő ötödik felvonását. A képlet nagyon egyszerű, aki nyer, az lesz a Seattle Storm ellenfele a WNBA 2020-as fináléjában.

A Seattle Storm és a Minnesota Lynx elődöntőjének első meccsét kellett elhalasztani  és mégis a Las Vegas Aces – Connecticut Sun párharc az, amely rendkívüli módon elhúzódik a döntő pénteki rajtja előtt. Hatalmas fordulatokat tartogatott ez a küzdelem-sorozat. A Sun úgy kezdett, hogy az első meccsen kiütötték az Aces-t és a második találkozón Alyssa Thomas korai kiválása ellenére győzelmi esélyeik voltak. Bár az Aces egyenlített, de a harmadik meccs után újra a Sun vezetett, akik így vasárnap a döntőért léptek pályára.

A vasárnapi meccsen azonban jött Angel McCoughtry 29 pontja, mellette pedig A’ja Wilson és Danielle Robinson 18-18 egységig jutott. Még az is belefért az Aces számára, hogy mindössze egy triplát értékesítettek. Szemben a Sun 9 sikeres távoli dobásával. A stábjuknak elsősorban Dearica Hamby kiválása okozhat fejfájást. Az évad legjobb hatodik játékosa idén már biztosan nem léphet pályára.

A Sun 41.3%-os mezőnymutatóval és 12 eladott labdával zárta a vasárnapi meccset. A klub Twitter oldalán azonban Curt Miller vezetőedző nem erről, hanem a védekezés fontosságáról beszélt. Ott egyértelműen nagyobb határozottságot vár a tanítványaitól. Ezzel maximálisan egyet lehet érteni, miután az első meccsen 62, a harmadikon 68 ponton tartották riválisukat. Ezt a két derbit tudták megnyerni. Még a legelfogultabb connecticut-i elemzések is kiemelik, hogy 80 pontos ötödik meccset jó eséllyel nem fog tudni megnyerni a Sun.

A negyedik meccs kapcsán az is nagyon sokszor elhangzott, hogy az Aces több energiával küzdött, az 50-50%-os labdákat is jellemzően ők kaparintották meg. Rendkívül jó reagáltak az élet-halál helyzetre és ez a nyomás kiváló teljesítményben mutatkozott meg. Nagy kérdés, hogy átmenthető-e az ötödikre a formájuk. Ha szigorúan a play-off rutint nézzük, akkor az egész mezőnyt tekintve a Sun rendelkezik a legtöbbel. Ez a tapasztalat pedig nagy segítség lehet számukra.

Menetrend, élő statisztika

1:30 Las Vegas Aces – Connecticut Sun

Fotó: Conencticut Sun