Hirdetés
USA

Ma nyitottak volna a WNBA csapatok edzőtáborai:

:

Hirdetés

Április 26. egy fontos dátum volt a női kosárlabdában és nem csak azért, mert Budapesten ma este kialakult volna a 3×3-as olimpiai torna mezőnye. Ezen a napon nyitottak volna az Egyesült Államokban a WNBA csapatok edzőtáborai.

Április 3-án jelentették be hivatalosan, hogy elhalasztásra kerül a május 15-re tervezett szezonkezdet és azzal együtt április 26-án a csapatok edzőtáborai sem nyitnak meg. Azóta a WNBA draft lezajlott, ráadásul a női kosárlabda ismertségének szintjéhez képest kifejezetten jó televíziós számokkal. Az átigazolási piac sem állt le. A tavasz egyik nagy durranása volt Tina Charles Washingtonba szerződése. Liz Cambage is hosszabbított a Las Vegas Aces gárdájával.

Magyar szempontból pedig emlékezhetünk arra, hogy Shatori Walker-Kimbrough Washingtonból előbb New York-ba került, majd a draft éjszakáján Phoenix-be. Erica McCall eközben az Indiana Fever-nél a keretszűkítés áldozata lett.

Nagyon fontos, hogy a WNBA versenyrendszere felfüggesztett státuszban van, tehát nem törölték a 2020-as szezont. A tengerentúlon nem tettek le arról, hogy nyáron profi kosárlabda élet legyen. Vasárnap vált hivatalossá, hogy az NBA játékosai május 1., péntektől újra látogathatják a csapataik edzőtermeit abban az esetben, ha nincs erre vonatkozó szigorú önkormányzati tiltás. Ez nem csoportos edzéseket vagy szervezett edzőtáborokat jelent, hanem lehetőséget az egyéni edzésmunkára. Vélhetően valamilyen formában majd a nőknél is jön egy ilyen enyhítés.

A sportélet nyári újraindítására utal az is, hogy az NBA versenykiírását módosítanák a CNBC értesülései szerint. Lehetővé tennék, hogy a szezon zárásaként megjelölt június végi időponton túl is meccseket rendeznének és nem kizárt, hogy az új évad karácsonykor indulna. A WNBA kapcsán annyival összetettebb a helyzet, ha túlzottan belecsúszna az őszi-téli időszakba a szezon, az európai és az ázsiai játékospiacot is átírná. Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója egyébként korábban arról beszélt, hogy a nyárra még zárt kapuk mögött zajló sportrendezvényeket tart reálisnak, melyeken karanténban élő, rendszeresen tesztelt sportolók mérnék össze az erejüket.

Fotó: WNBA

Hirdetés