Hirdetés
Magyarország

Magabiztos, 25 pontos soproni siker Szekszárdon

Atomerőmű KSC Szekszárd - Sopron Basket 49-74 (12-17, 14-21, 3-20, 20-16)

Bajnokság, 14. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Földházi T., Tóth C,, Ádám J. (Faidt M.)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á., Friskovec 12/12, Miklós 5/3, Goree 12/6, Krnjic 2. Csere: McCall 4, Bálint R. 5/3, Miklós M. 5/3, Theodoreán 3/3, Zele D. 1

Sopron Basket: January 6, Varga S. 6/3, Williams 14/6, Brooks 7/3, Krajisnik 7. Csere: Fegyverneky 4, Walker 21/15, Czukor D. 5/3, Határ 4, Varga A.

Hirdetés

A bajnokság 14. fordulójának rangadóján a Sopron Basket 74-49-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot.

Az első percben 6-2-es előnyre tett szert a veretlenül listavezető soproni csapat Szekszárdon. Jelena Brooks és Gabby Williams találataira Sara Krnjic válaszolt ekkor. Az első negyed végig ebben a mederben haladt. Pár ponttal a Sopron járt előrébb, de a Szekszárd igyekezett a lépést tartani. Az utolsó két percbe fordulva Cyesha Goree triplája után 14-12-re felzárkóztak a hazaiak. Ezt követően ebben a szakaszban még egy találat született, mely Gabby Williams második triplája volt. A 17-12-ről induló második negyed elején Fegyverneky Zsófia és Tina Krajisnik 21-12-es előnyhöz juttatta a Sopront. A folytatásban Miklós Melinda távolról volt eredményes, majd Gabby Williams 2+1-es helyzetet értékesített.  A különbség 7-9 pont között állt be.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A csapatok januári mérkőzésén a Novomatic Arénában a második negyed döntött. Ezúttal is igyekezett ebben a szakaszban leszakítani riválisát Gáspár Dávid együttese. 24-17 után Megan Walker három sikeres távoli dobásával 33-17-re lépett el a Sopron. A hajrában szépített a Szekszárd, de így is 38-26 állt az eredményjelzőn 20 perc után. A hét triplát értékesítő soproniaknál Gabby Williams 12, Megan Walker 9 pontnál járt. A hazaiaknál a 12 pontos Cyesha Goree volt a legeredményesebb. A harmadik negyedben másfél percig egyik fél sem talált be. A kosárcsendet Gabby Williams és Megan Walker törte meg. Amikor pedig Jelena Brooks duplája is célt ért, már 49-26-ra ment a Sopron.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Közel négy perc telt a harmadik negyedből, amikor Zeljko Djokic időt kért. Visszaérkezve Zala Friskovec triplájával 49-29-re módosította az állást a Szekszárd. Azóta azonban tudjuk, hogy a harmadik negyedben ez volt az egyetlen hazai találat. A játék minden elemében riválisa fölé nőtt a Sopron. A harmadik szakasz végjátékában ismét megvillant a nagy kedvvel játszó Megan Walker és Briann January is kétszer volt eredményes. Végül 20-3-ra hozta ezt a 10 percet a listavezető. A záró szakasznak 58-29-ről vágtak neki a felek. A győztes kiléte nem lehetett kérdés, de láthattunk szép megmozdulásokat, például Czukor Dalma öt pontját vagy Zala Friskovec három tripláját. A legnagyobb differencia 35 egység volt a felek között. Ebből 10-et ledolgozott a Szekszárd, de összességében a Sopron meggyőző játékkal magabiztos sikert aratott és továbbra veretlen ebben az évadban.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés