Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Magabiztos, 53 pontos szekszárdi siker

Atomerőmű KSC Szekszárd - BKG PRIMA Szigetszentmiklós 103-50 (29-11, 24-17, 30-13, 20-9)

Bajnokság, 1, forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Praksch P., Kovács N., Földesi Á. (Németh Cs.)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 13/3, Mányoky 6, Friskovec 9/6, Goree 11/3, Milic 14. Csere: Vorpahl 5, Miklós, Gereben 18, Bálint 13/3, Krnjic 12, Pop, Holcz 2.

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Vári 6/6, Aldazabal 2, Zivaljevic 9, Raus 6/6, Campisano 5/3. Csere: Angyal 10/6, Davis 2, Mudra, Varga, Kovács 2, Suppán 8/3.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A bajnokság első fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 103-50-re legyőzte a BKG PRIMA Akadémia együttesét.

A sikeresen megvívott sepsiszentgyörgyi Euroliga selejtező után vasárnap délután már a magyar bajnokságban volt jelenése az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesének. Az újonc BKG PRIMA Szigetszentmiklós együttesét fogadták Studer Ágiék. Vastapssal köszöntötték a szurkolók a klubtörténeti sikert elérő szekszárdi csapatot. A játékosok pedig remek teljesítménnyel hálálták meg a biztatást. Villámrajtot vett a KSC: Cyesha Goree, Studer Ágnes, Nikolina Milic, Zala Friskovec és Bálint Réka találataival hat perc alatt 17-0-ra léptek el. A BKG első pontjait Sofija Zivaljevic szerezte, de ezt követően is jelentős hazai fölény mutatkozott. Végül 10 perc játékot követően 29-11-re vezetett Zeljko Djokic együttese.

Kiválóan megoszlottak a terhek hazai oldalon, már az első negyed végén nyolc pontszerzője volt a Szekszárdnak. A második szakasz első öt percében egy 10-3-as sorozattal erősítette meg a fölényét a KSC. Gyakorlatilag ezzel a futással 39-13-nál a fontos kérdések eldőlnek. A BKG azonban mindent megtett a szépítés érdekében és ahogy kicsit csökkent a koncentráció szintje hazai oldalon, úgy igyekeztek is kihasználni a lehetőségeket. Raus Vivien és Vári Zita révén három távoli dobásuk célt ért, így 44-22-nél már szekszárdi időkérés miatt állt a játék. A folytatásban 20 pont felett stabilizálta előnyét a hazai alakulat,  a negyed végén Studer Ágnes triplája 53-28-as eredményt hozott.

Az első félidőben a 36 mezőnykísérletéből 21-et értékesített a KSC. A BKG pedig 25-ből 9-et. A harmadik negyedet az ekkor már 12. pontját jegyző Nikolina Milic találata indította, majd Gereben Lívia és Studer Ágnes is eredményesnek bizonyult, így 30 egység fölé nőtt a szekszárdi előny. Nagy ritmust diktált a házigazda, amikor Zala Friskovec triplája célt ért, 70-29-nél már a 40 pontot is átlépte a különbség. A harmadik szakasz hajrájában Angyal Barbara és Suppán Anna egy-egy hármasa célt ért, de ennek ellenére 30-13-ra hozták ezt a 10 percet Bálint Rékáék. A 83-41-ről induló záró szakaszban három és fél percet kellett várni az első találatra, melyet Gereben Lívia jegyzett. Ekkor már mindkét szakmai stáb több felállást kipróbált. Végül az utolsó percben a 18 pontjával a mezőny legeredményesebbjének bizonyuló Gereben duplájával lépte át a 100 szerzett pontot a KSC.

Hirdetés