Hirdetés
Magyarország

Magabiztos ceglédi győzelem

VBW CEKK Cegléd - ELTE-BEAC Újbuda 82-61 (20-17, 21-11, 23-15, 18-18)

Play-Out, 6. forduló
Albertirsa, Újcsarnok
Fodor A., Jakab L., Kovács N. (Farkas J.)

VBW CEKK Cegléd: Szabó P. 4, Szabó D. 8/6, Baugh 23/3, Holesinska 18/9, Szabó F. 4. Csere: Katona 11, Szerelem-Kobolák 8/6, Rakita 2, Viszmeg, Laufer 4/3.

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 17/9, Boros B. 2, Zsámár 5/3, Mérész 15, Barnai 3. Csere: Telek, Katona 2, Ivanova 8/6, Orosz, Dénes, Boros J., Juhász 9.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A Play-Out 6. fordulójának nyitó mérkőzésén a VBW CEKK Cegléd 82-61-re győzte le az ELTE-BEAC Újbudát.

Vickie Baugh találata vezette fel az összecsapást, melyre Czank Tímea büntetetői érkeztek válaszul. Az első percekben fej-fej mellett haladt a két gárda. Zsámár Lili és Barnai Judit összjátéka után 11-8-nál a BEAC került kisebb lépéselőnybe. Innen 11-11-nél egyenlített a CEKK, de ezt követően 15-11-re ismét elszakadtak a vendégek. Az első szakasz hajrája a hazaiaknak sikerült jobban. Triplát értékesített Szabó Dóra és Laufer Gabriella is. Végül 9-2-vel zárta az első negyedet Sandro Orlando gárdája és így 20-17-es előnyben volt. A második szakaszt Boros Julcsi remek gólpasszából Juhász Angéla találata vezette fel. Erre Katona Szidónia gyorsan válaszolt, de Czank Tímea triplájával 22-22-nél ismét egyenlő volt az állás.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Ahogy az első negyedben, úgy a második etapban is egy Szabó Dóra-triplával tudott új lendületet venni a CEKK. Amikor Vicki Baugh ziccere célt ért, 29-23-nál már 7-1-es hazai futást könyvelhettünk el. Sokat hibáztak ekkoriban a csapatok. A BEAC kosárcsendjét Juhász Angéla törte meg és a büntetője után még 31-27-re feljött a fővárosi gárda. Innen viszont ismét a Cegléd dominált, így 10-1-es futással zárta a félidőt. A nagyszünethez közelítve Petra Holesinska értékesített triplát, majd Vicki Baugh talált be a félpályán túlról. 20 perc játék után hazai oldalon Baugh 11, Holesinska 10 pontnál járt. A BEAC legeredményesebbje a 9 pontos Czank Tímea volt. A hazaiak a 40 mezőnykísérletükből 17-et értékesítettek, míg a BEAC 35-ből 9-et. A lepattanókban 29-23-re vezetett a Cegléd és 14 pontja volt második esélyből, míg a BEAC-nak mindössze 4.  A harmadik negyedet Vicki Baugh találata indította, de Mérész Beatrix 2+1-es helyzetével még tudtak faragni a hátrányukon a vendégek. Ezt követően viszont jött Petra Holesinska és Szabó Fanni, így 47-31-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

A harmadik negyed közepén 13-16 pont között látszott beállni a differencia a felek között. Czank Tímea triplája után 52-39-nél még mutatkozott esély a BEAC előtt szorosabbá tenni az összecsapást. Ezzel nem tudott élni. Szerelem-Kobolák Cintia tripláját követően 57-39-nél már Horváth Bianka időkérése állította meg a játékot. Több pontatlanság csúszott be ekkor a vendégeknél. Amikor a ceglédiek csapatkapitánya ismét betalált távolról, 62-42-nél már 20 pontra nőtt a különbség. A záró etapnak 64-43-ról futottak neki a csapatok. A játékrész legelején Szerelem-Kobolák Cintia növelte tovább a hazai előnyt. Válaszul Boros Berta és Mérész Beatrix hozta közelebb a vendégeket. Összességében viszont a magabiztos ceglédi előny nem forgott veszélyben. Láthattunk szép triplát Czank Tímeától, Petra Holesinskától, majd később Gergana Ivanovától. A különbség 20 pont környékén állt be. A végjátákban mindkét szakvezető a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat is pályára küldte. Először lépett parkettre a BEAC-nál az élvonalban Telek Noémi, de hazai oldalon Viszmeg Mira, illetve Szirony Dorina is megkapta az esélyt. A 82-61-es végeredményt Rakita Lili büntetője alakította ki.

A Play-Out küzdelmei szombaton zárulnak a BKG PRIMA Szigetszentmiklós és a PINKK Pécsi 424 összecsapásával. Ekkor dől el a 11-12. helyezések sorsa. A PINKK 5, a BKG 4 győzelemmel rendelkezik. A szigetszentmiklósi gárda egy 9 pontnál nagyobb arányú sikerrel előzhetné meg riválisát.

Hirdetés