Hirdetés
Archivum

Magabiztos ceglédi gyõzelem a PEAC ellen:

:

Hirdetés

Folytatta jó sorozatát a Cegléd és a DVTK után a PEAC-Pécs együttesét is legyõzte. A CEKK így továbbra is veretlen, míg a PEAC három forduló után a második vereséget gyûjtötte be.

Teljesen eltérõ lelkiállapotban készülhetett az összecsapásra a két csapat. A ceglédiek a DVTK otthonában nagy bravúrt értek el. Míg a PEAC esetében nem is elsõsorban az eddigi eredmények, hanem a mutatott teljesítmény okozhatott csalódást.

Már a mérkõzés elején a Cegléd ragadta magához az irányítást, 7-0-val kezdtek a hazaiak. A PEAC 9-2 után ugyan 13-8-ra felzárkózott, de állandósult a különbség a két gárda között. Cziczás László együttese jó játékkal magabiztosan õrizte elõnyét. Az elsõ szakasz végén 17-12 állt az eredményjelzõn. A második negyedben sem változott sokáig a játék képe. A játékrész elején 21-17-nél bokasérülést szenvedett a pécsiek centere Dragana Stankovic. Ezt követõen 29-18-ra is vezetett már a Cegléd, ami után azonban a PEAC egy 8-0-s futással visszajött a meccsbe.

A félidõben 33-28-as állást regisztrálhattunk. A két csapat dobóformájában mutatkozott óriási különbség, míg a Cegléd 20 mezõnykísérletébõl 12-t értékesített, addig a PEAC 34-bõl 10-et. Maja Skoric már a félidõben 14 pontnál járt hazai oldalon.

A harmadik negyedben Kaposi tripláját követõen 33-32-re felzárkózott a PEAC, de ez volt a legszorosabb mérkõzésállás a második félidõben. A harmadik szakasz folytatásában ismét 7-9 pontra visszaállt a differencia. Az 50-41-rõl induló negyedik negyedben stabilan 10 egység felett alakult a hazai elõny. Az utolsó három percben pedig a hit is elfogyott a szétesõ vendégeknél, így végül teljesen megérdemelt közel 20 pontos hazai siker született.

A CEKK a játék minden elemében felülmúlta a PEAC-ot. Négyen is 10 pont fölé jutottak, a 18 pontos Skoric mellett Medgyessy 16, Maksimovic 15, Serbán 14 pontnál állt meg. A CEKK jobban szedte a lepattanókat és nagy különbségrõl árulkodik, hogy csapatszinten nyolccal több gólpassza volt.

Eredmény
Ceglédi EKK – PEAC-Pécs 71-52 (17-12, 16-16, 17-13, 21-11)

Hirdetés