Hirdetés
Archivum

Magabiztos DVTK siker Belgiumban:

:

Hirdetés

A DVTK 80-61-es gyõzelmet aratott a Lotto Young Cats vendégeként. Peresztegi Nagy Ákos csapata az elsõ negyed hajrájában 9 pontos elõnyre tett szert, melyet a félidõig õrzött, majd a harmadik negyedben megduplázott. Raven 18, Sverrisdóttir 16, Jansone 15 pontig jutott. A DVTK ezzel a gyõzelmével megerõsítette a második helyét a csoportban és ha gyõz, vagy 16 pontnál kisebb különbséggel kap ki Németországban, akkor továbbjut.

 

Egy korábban teniszcsarnokként mûködõ, lemezfalú épületben lépett pályára a DVTK. A Lotto Young Cats együttesét az alapszakasz elsõ körében nagy különbséggel verte Peresztegi Nagy Ákos csapata, mely ezúttal is esélyes volt. A nem éppen meleg csarnokban a belgák jól kezdtek és 8-0-ra elléptek. Gyorsan érkezett is a magyar idõkérés, mely után másfél perccel késõbb Jansone triplájával már egyenlõ volt az állás. Innen a DVTK-nak nem volt megállás. Az elsõ negyed hajrájában Sverrisdóttir hármasával 25-15-nél már 10 pontos differenciát regisztrálhattunk.

A második etap elején 15 ponttal is meglépett a DVTK. A hazaiak igyekeztek zárkózni, de a különbséget nem tudták egyszámjegyûre csökkenteni. A belga szakvezetõ rövid idõn belül kétszer is idõt kért. Valamivel pontszegényebb játékot láthattunk, de a miskolci siker egy pillanatig nem forgott veszélyben. A félidõben 43-32 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed eleje igazi tûzijátékot hozott, de minden hazai pontra sikerült válaszolni. 51-38 után pedig a Raven, Sverrisdóttir, Jansone, Tobin négyes vezérletével 58-38-nál elérte a 20 pontot az elõny. A DVTK négy légiósa a csapat 80 pontjából kereken 60-at szerzett.

A záró szakasz 64-43-ról vette kezdetét. Ekkor már csak a különbség volt kérdéses. A DVTK magabiztosan õrizte elõnyét. Ebbõl a negyedbõl Tobin esését érdemes kiemelni, amikor csúnyán beverte a fejét. Komolyabb sérülés szerencsére nem lett az esetbõl. Peresztegi Nagy Ákos csapata jó dobóformával magabiztosan hozta a kötelezõ gyõzelmet.

Eredmény

Lotto Young Cats – Aluinvent DVTK Miskolc 61-80 (18-29, 14-14, 11-21, 18-16)

Az E-csoport állása

1. BASKET LANDES      	5/0	10 pont
2. ALUINVENT DVTK MISKOLC	3/2	8
3. TSV 1880 WASSERBURG	    2/3	7
4. LOTTO YOUNG CATS     	0/5	5
Hirdetés