Hirdetés
Magyarország

Magabiztos fővárosi sikerrel elődöntős a DVTK

E.ON ELTE BEAC - DVTK-Hun-Therm 63-76 (13-13, 14-28, 14-22, 22-13)

TIPPMIX NŐI NB I. A , rájátszás - negyeddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor (Hoffmann Gergely)

E.ON ELTE BEAC: Angyal 11/9, Vojtulek 12/3, Milkovics 6/6, Green 12/6, Radócz 7/3. Csere: Koch 3/3, Katona, Zsámár 8, Tóth 4, Juhász.

DVTK HUN-Therm: Green 12, Aho N. 20/12, Guirantes 14, Jovanovic 10/6, Bernáth 15/6. Csere: Aho T. 2, Garbin 3, Bacsó, Kiss.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a DVTK HUN-Therm javára.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

Hirdetés

A bajnoki negyeddöntő párharc második mérkőzésén a DVTK HUN-Therm 76-63-ra legyőzte a E.ON ELTE-BEAC gárdáját. Ezzel az egyik fél második sikeréig tartó párharcot 2-0-ra nyerte a DVTK, így bejutott az elődöntőbe. A BEAC az 5-8. helyért folytatja.

Ötödik alkalommal nézett farkasszemet az idei évadban a BEAC és a DVTK. Az eddigi négy találkozót a DVTK nyerte 20 pont feletti különbséggel. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharcban egy újabb győzelem bajnoki elődöntőt ért a DVTK-nak. A keddi találkozó után nehezen lendültek játékba a csapatok. Aho Nina és Arella Guirantes büntetőivel a diósgyőriek szereztek vezetést. Az első mezőnykosárra több, mint három percet kellett várni. Ez Milkovics Réka nevéhez fűződött és tripla volt. Radócz Fanni és Tóth Franka találataival a folytatásban a BEAC került előnyben. Az első szakaszban sokáig vezettek a hazaiak. Morgan Green triplája után 10-6-nál Völgyi Péter időt is kért. A negyed hajrája töredezett játékot hozott. Kiss Angelikát sérülés miatt le is kellett cserélni. Milica Jovanovic és Aho Nina révén magához ragadta a vezetést a DVTK, de végül Morgan Green három büntetője zárta a szakaszt és ezzel 13-13 állt az eredményjelzőn. A második negyed előtt nagy kérdés volt, hogy melyik gárda tudja magához ragadni a kezdeményezést. Ez a DVTK lett, mely Aho Nina és Bernáth Réka tripláival lépéselőnybe került. Sőt, amikor Bernáth második triplája célt ért, 24-15-nél Kovács Andrea kért időt.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

A rövid eligazítás után Darcee Garbin 2+1-es megoldásával először ugrott a lélektani 10 pont fölé a differencia. A félidő utolsó öt percéhez érkezve Aho Nina két triplájával erősítette meg fölényét a DVTK. 33-18-nál így ismét hazai időkérés állította meg a játékot. Aho Ninának mindhárom triplakísérlete célt ért az első 20 perben. Összességében viszont rendezte a sorokat a BEAC, 10-14 pontos különbség környékén állt be a mérkőzés. Morgan Green hárompontosával, Radócz Fanni és Zsámár Lili egy-egy villanásával tartotta a lépést a hazai gárda. A félidőt végül Zsámár és Guirantes büntetői zárták. 20 perc után 41-27 állt az eredményjelzőn. A DVTK-nál a 17 pontos Aho Nina, a BEAC-nál a 12 egységnél járó Morgan Green voltak a legeredményesebbek. A BEAC 29-ből 9-et, míg a DVTK 22-ből 11-et dobott be mezőnyből. A harmadik etap elején három percig mindössze Milkovics Réka tripláját jegyezhettük fel. A disgyőri kosárcsendet Milica Jovanovic hármasa törte meg, de a BEAC lendületben maradt. Ana Vojtulek öt pontjával 44-35-re kapaszkodott vissza a házigazda.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

A döntő futást végül a harmadik szakasz második felében a BEAC felzárkózása után vitte be a DVTK. Egészen pontosan 10-0-s futást vezényelt Aho Nina, Arella Guirantes, Cheridene Green és Bernáth Réka. 55-35-nél így már a 20 pontos dimenzióba került a találkozó. Radócz Fanni és Angyal Barbara távoli dobásaival igyekezett új ritmust venni a BEAC, de összességében 20 pont környékén állt be a mérkőzés. Az utolsó 10 percnek 63-41-ről vágtak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a győztes kiléte. A DVTK rutinosan egy 7-2-es futással indította ezt a szakaszt, amivel 70-43-ra lépett el. A BEAC tartását dicséri, hogy nagy hátránya ellenére nem engedte el a végjátékot. Angyal Barbara, Koch Dóra és Ana Vojtulek távoli dobásaival faragott hátrányán a házigazda. A 7 kísérletéből 4 sikeres ebben volt a szakaszban távolról. Végül 74-56 után a BEAC 7-2-vel zárta a találkozót, így alakult ki a 76-63-as végeredmény.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

Hirdetés