Hirdetés
Hirdetés
Európa

Magabiztos győzelem az NKA Universitas PEAC számára az Európa Kupa első fordulójában

NKA Universitas PEAC - Neve David Ramla 90-83 (24-20, 26-22, 19-25, 21-16)

Európa Kupa, 1. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Cankovic, Jovanic, Katic (Lasetovic)

NKA Universitas PEAC: Kiss 13/3, Nelson 18, Wentzel 23/6, Marshall 1, Dudásova 18/9. Csere: Sarok -, Szücs 9/3, Selcova 8/6.

Neve David Ramla: Baron 19/12, Mitchell 26/9, Johnson 8/3, Cannon 20, Eisner 3/3. Csere: Hannoun 5/3, Shalom 2.

Fotó: NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Az Európa Kupa selejtező visszavágóján az NKA Universitas PEAC 72-64-re legyőzte a Niki Lefkadas gárdáját. Összesítésben is a pécsiek nyerték a párharcot, így az Európa Kupa főtábláján folytathatták a menetelést, ahol az izraeli Neve David Ramla volt első ellenfelük. Csirke Ferenc tanítványai hazai pályán 90-83-as győzelmet arattak.

Kelsey Mitchell kosara vezette fel a találkozót, majd pécsi oldalon eredményes volt Wentzel Nóra is (3-2). A folytatásban Emma Cannon értékesített egy közeli tempót, így 3-4-nél egy ponttal vezetett az izraeli együttes. Közel két perc elteltével a Ramla játékosai közül Glory Johnson újra betalált, így 6-3-ra szakadt el a vendég csapat. Ezt követően Chelsea Nelson és Wentzel Nóra kosaraival 9-8-nál újra a pécsiek kezében volt az előny. A játékrész felét átlépve, Johnson értékesített büntetőivel újból egál lett a mérkőzés (14-14). Nelson – Kiss – Szücs trió teljesítményének köszönhetően 22-16-nál elszakadni látszott a pécsi együttes. Bár a vendégeknek valamelyest sikerült közelebb férkőzniük ellenfelükhöz, az etap mégis hazai fore-ral végződött, 10 perc után 24-20 állt az eredményjelző táblán.

A második periódus Wentzel Nóra hárompontosával indult (27-20). Nelson újabb kosara után izraeli időkérés következett (29-20). A mérkőzés eddigi legnagyobb különbsége 32-23-nál alakult ki, melyet nagyon gyorsán felváltott az izraeliek hajrája, 32-30-nál sikerült felzárkózniuk. Ezúttal Csirke Ferenc kérte ki idejét. Az eligazításból visszatérve egy viszonylag hosszabb periódus következett további kosarak nélkül. A csendet Dudásova törte meg jól időzített tempójával (34-30). A vendég csapatnak szinte azonnal sikerült erre válaszolnia, hárompontost értékesítettek, így a felek közötti különbség újból egy pontra ugrott vissza (34-33). Wentzel Nórán és Chelsea Nelson-on volt a sor, hogy a kezükbe vegyék az irányítást, 43-35-nél újra biztosabbnak látszott a PEAC előnye. Újból egy időkérés következett – ezúttal az izraeliek vezetőedzőjén volt a sor – mely után magabiztosabban tértek vissza, és lejjebb faragtak hátrányukból (45-39). Wentzel Nóra értékesített középtávolija után Csirke Ferenc is időt kért eligazításra. Egy perc volt hátra a nagyszünet kezdetéig, mely alatt a Ramla is és a PEAC is szerzett egy-egy hárompontost, így 50-42-ről fordulhattak a felek.

Fotó: NKA Universitas PEAC

A második félidő első pontjait Emma Cannon szerezte a Ramla együtteséből (50-44). A kosárszerzők sorába Kiss Virág is csatlakozott, megtartva csapata előnyét (52-44). Kelsey Mitchell tripláján, illetve közelijén volt a sor, így 54-49-re változott az eredmény. Az előzőekhez képest a mérkőzés képe annyiban változott, hogy – bár a pécsiek kezében volt az előny – mégis a Ramla csapata tűnt a dominánsabbnak. 54-51-nél csupán három pont volt a felek közötti különbség, míg Dudásova be nem talált, előszőr közelijével, majd hárompontosával is (59-55). Hozzá csatlakozott Szücs Réka, így újból számottevő lett a pécsiek előnye. Egy jól időzített izraeli hajrának köszönhetően 61-60-nél időkérésre kényszerült a PEAC vezetőedzője. A következőkben Ilona Selcova szerzett hárompontost, ám Kelsey Mitchell is betalált, így az eredmény érdemben változatlan maradt. Azonban, 64-64-nél – a Ramla hosszú idő óta előszőr – kiegyenlített, és nem sokkal később át is vette a vezetést egy ponttal. Ekkor viszont elképesztő teljesítményt produkált Nikola Dudasova, és egy jól időzített, utolsó másodperces hárompontosának köszönhetően újból a pécsiek kezében volt a mérkőzés. 69-67 volt az állás a negyed végén.

A záró szakaszt Marshall pécsi oldali büntetője, majd Cannon – az izraeliek számára nagyon fontos – tempója nyitotta. Újból egy pontos mérkőzés alakult ki a felek között (70-69). 70-71-nél a vendégek vették át a vezetést, majd 73-71-nél újra a PEAC-é volt a szó. Tovább meneteltek a csapatok, egy nagyon izgalmas mérkőzést produkálva a nézők számára, végül pontosan a negyed felénél – 77-74-es pécsi vezetésnél – az izraeliek kértek időt. Visszatérve Mitchell értékesített egy ‘jó plusz’ triplát, így 77-78-nál előszőr a Ramla-é, majd 79-78-nál a PEAC-é volt a szó. Kiss Virág fault-ját követően két büntető volt Emma Cannon jutalma, melyekből egyet értékesített, így 79-79-nél egálra változott a mérkőzés. Kevesebb, mint két és fél perc volt hátra a találkozóból, és Csirke Ferenc kért időt. Visszaérkezve a pécsiek egy eddig nem látott sebességbe kapcsoltak és 83-79-re szakadtak el ellenfelüktől. Újabb időkérés következett, ezúttal izraeli oldalról. Chelsea Nelson értékesítette az eligazítás előtt kiérdemelt büntetőjét, melyhez csatlakozott egy közeli dobás is – illetve még egy büntető – vagyis összesítésben 86-81-re változott az állás. Az utolsó másodpercekben a Ramla hősies küzdésének ellenére sem tudta megváltoztatni a mérkőzés végét, 90-83-nál az NKA Universitas PEAC Pécs csapata magabiztosan nyerte az Európa Kupa első fordulóját.

Fotó: NKA Universitas PEAC

Hirdetés