Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelem Törökország ellen:

:

Hirdetés

Második mérkõzését is megnyerte a magyar válogatott az Andorrában zajló 3×3-as Eb-selejtezõn. A magyar lányok 21-10-re múlták felül Törökországot.

A törökök az elsõ két meccsüket elveszítették a tornán, míg a magyar csapat gyõzelemmel kezdett Németország ellen. Medgyessy ziccerével, majd sikeres távoli dobásával indult a találkozó magyar részrõl. Az elsõ perceket pontszegényebb játék jellemezte. Süle találatával 4-2-re vezettünk, amikor 3 perc után elérkezett az elsõ játékmegszakítás. Medgyessy 1+1-es megoldásával 6-2-re nõtt a magyar elõny, de ezt követõen a törököknek is voltak szép megoldásaik és egy sikeres távoli dobásuk is. Süle duplájával 10-4-re sikerült ellépni, de a törökök még 12-8-ra felzárkóztak. A mérkõzés második felének ez volt a legszorosabb állása.

Ahogy haladtunk elõre az idõben, egy kicsit talán el is fáradt riválisunk. Süle újabb találata után 13-8-nál 3 perc 44 másodperccel a játékidõ vége elõtt szusszanhattak egyet a felek. Ezt követõen még 13-9-re feljöttek a törökök, majd innen lendületbe jövõ csapatunk gyorsan lezárta a meccset. Medgyessy és Bozóki pontjaival szakítottuk le a törököket, majd Thodoreán Alexandra biztos kézzel négy büntetõt is értékesített rövid idõn belül. Így 2 perc 9 másodperccel a játékidõ vége elõtt sikerült elérni a 21 pontot, ami az összecsapás végét és ezzel együtt magabiztos magyar gyõzelmet jelentette.

A magyar válogatott a szombati játéknapot 16 óra 30 perctõl Észtország ellen játssza.

Eredmény
Törökország – Magyarország 10-21

Hirdetés