Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel bebiztosította az alapszakasz első helyét a Sopron

SERCO UNI Győr - Sopron Basket 62-72 (20–22, 16-18, 13-19, 12-12)

TipPMIX NŐI NB I. A , 21. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Praksch Péter Árpád, Papp Péter, Györfy Rúben (Bognár Tibor)

SERCO UNI Győr: Ellenberg 14/3, Dombai 5/3, Oroszová , Dubei 9/3, Mompremier 18. Csere: Rozmán -, Nagy -, Weninger -, Varga -, Török 3/3, Williams 4, Bach 9/3.

Sopron Basket: Epoupa 1, Fegyverneky 11/3, Magbegor 8, Brooks 27/15, Sitku 2. Csere: Turner 12/3, Erdélyiová -, Stankovics 2, Czukor , Varga 2, Böröndy 7, Kunek -.

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés

A magyar bajnokság 21. fordulójában a Sopron Basket 72-62-es győzelmet aratott a SERCO UNI Győr otthonában.

A megyei rangadót Aaryn Ellenberg közeli találata indította, miután Betrice Mompremier sikeres büntetői következtek. Ezzel a hazai együttes 4-0-ás lépéselőnybe került. Ekkor azonban egy 6-0-ás vendég periódus vette kezdetét. Előszőr Jelena Brooks szerzett kosara, amivel a Sopron két pontot faragott hátrányából, majd Fegyverneky Zsófia volt sikeres, amivel egál lett a mérkőzés. Brook egy újabb találattal pedig végül a vendégek felé billentette a mérleget (4-6). Ahogy az a pontszerzésből is leszűrhető, már egészen korán megkezdődött az adok-kapok játék. A következő percekben minden egyes győri kosárra, egy soproni kosár volt a válasz, így tehát pár pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki a felek között. Az ötödik percbe érkezve továbbra is egált, egészen pontosan 11-11-et regisztrálhattunk. Ezután viszont Gáspár Dávid együttese nagyobb sebessége kapcsolt. Zsinórban két távoli dobást is értékesítettek, amire a Győr csupán közeli találatokkal tudott válaszolni. Így tehát a vendégek kerültek ismét előnybe, a differencia 13-17-nél pedig már négy pontnál járt. A fehér-zöld gárda azonban egy pillanatra sem adta fel a harcot, s végül Peyton Williams és Bach Boglárka pontjainak köszönhetően újból egy pontra zárkózott fel (18-19). Ezzel pedig kezdetét vette a játékrész utolsó egy perce, mely során további két győri, illetve három soproni pont született.

Fotó: SERCO UNI Győr

A második felvonás tehát 20-22-ről folytatódhatott, az etap elején pedig jócskán felgyorsultak az események. A Sopron ugyanis egy gyors 5-0-ás szakasszal folytatta a játékot, miután Ellenberg pontjai következtek. A Győr irányító légiósa előszőr közelről volt sikeres, majd egy jól időzített triplát süllyesztett a vendégek hálójába, mellyel ismét két pontra hozta fel csapatát. Ezzel azonban még nem ért véget a sorozatos pontszerzés. Előszőr Sitku Zsuzsanna állt be a pontszerzők sorába, majd Fegverneky pontjai következtek, amivel ismét meglépett a címvédő. 25-31-nél így tehát Cziczás vezetőedző kért időt a Győrnek. Visszatérve azonban megint csak kiélezetten folytatódott a játék. A főszerepet ezúttal Dubei Debóra játszotta, kinek vezetésével ismételten partiba került a hazai alakulat, majd Dombai Réka is becsatlakozott gyönyörű hárompontosával, amivel 32-33-ra változott az állás. Ekkor pedig már a vendégek kértek időt eligazításra. A rövid taktikai szünet ezúttal viszont a győrieknek tett jót, visszatérve ugyanis Williams kosarával folytatódott a játék, mellyel a Győr vette át a vezetést. Azonban nem telt sok idő, s érkezett is a Sopron válasza. Yvonne Turner indított támadást, akit dobás közben faultoltak, a játékvezetők azonban szimpla személyi hiba helyett sportszerűtlent ítéltek Aaryn Ellenbergnek. Ezzel tehát két dobás, illetve a labda megtartása volt a vendégek ‘jutalma’, amivel összesen 5 pontra tettek szert. Így tehát, még Mompremier sikeres ziccerével is, a Sopron csapatáé maradt az előny. Ekkor 36-38-at regisztrálhattunk, majd Gáspár Dávid időkérése szakította meg az első félidő utolsó perceit. A hátralévő időben még Eziyoda Magbegor volt sikeres, vagyis a felek végül 36-40-ről fordulhattak.

Fotó: SERCO UNI Győr

A második félidő elején, az eddig megszokott módon, fej-fej mellett haladtak a csapatok. 4-4-gyel indult a harmadik negyed, vagyis a differencia egy darabig változatlan maradt a felek között. Ezután viszont ritmust váltott Gáspár Dávid együttese, és egy magabiztosabb vendég szakasz vette kezdetét. Újabb percek elteltével 10-2-es periódust regisztrálhattunk a Sopron javára, amikor győri időkérés szakította meg a játékot. Ekkor egészen pontosan 42-54-et mutatott az eredményjelző, vagyis a Győr 12 pontos hátrányba került. Visszatérve ismételten kiegyenlítődött a pontszerzés, ez viszont azt jelentette, hogy a hazai együttesnek továbbra is jelentős maradt a ledolgozandó hátránya. Ekkor két perc volt hátra a játékrészből, amikor viszont határozottabb játékképet mutattak Cziczás László tanítványai, s 49-57-nél ismét tíz pont alá férkőztek. A címvédő azonban továbbra sem hagyta magát, felvették a versenyt az ellenféllel, melynek köszönhetően magabiztosan zárták a negyedet.

Fotó: SERCO UNI Győr

A mérkőzés záró szakasza végül 50-60-ról folytatódhatott. Három perc elteltével a Sopron újabb négy pontot adott hozzá az álláshoz. Az így összesített 64-ből Jelena Brooks ekkor már 23 pontnál járt, Fegyverneky és Turner pedig szintén átlépték a kétszámjegyű dobott pontot. A túloldalon Beatrice Mompremier vezette a sort 16 dobott ponttal, akit Ellenberg követett 13-al. Az utolsó negyedében a különbség végül tíz pont körül kezdett el állandósulni, amit a vendégek egészen a találkozó végéig stabilan tartani tudtak. A végső hajrá 59-68-ról indulhatott. Előszőr Yvonne Turner szerzett pontokat, majd Dubei Debóra volt sikeres távolról, ezután pedig egy soproni időkérés következett. 62-70-et mutatott az eredményjelző, s csupán egy perc maradt hátra az összecsapásból. Tovább pergett az idő, a Sopron pedig egyáltalán nem sürgette a játékot. A legutolsó támadást is végül ők kezdeményezhették, melyet végül Jelena Brooks fejezett be sikeresen, ezzel pedig kialakult a 62-72-es végeredmény a Sopron Basket javára. Brooks ezzel 27-ik pontját szerezte meg, s ezzel végül a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

Hirdetés