Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel biztosította be az alapszakasz elsõ helyét a Sopron:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 83-56-ra legyõzte a CMB Cargo UNI Gyõr gárdáját a 17. forduló rangadóján. A bajnoki címvédõ ezzel a sikerével matematikailag is megnyerte az alapszakaszt.

Az alapszakaszból hátralévõ két forduló egyik olyan rangadójára került sor pénteken, mely az elsõ három helyért zajló versenyfutást érdemben befolyásolhatta. A Sopron és a Gyõr decemberi meccse nagy különbséget hozott és akkor már az elsõ percekben ellépett Sterbenz László együttese. Ezúttal azonban szorosabban alakult az elsõ negyed, melynek elsõ felében fej-fej mellett haladtak a felek. A játékrész fordulópontja 10-10 után érkezett el. Ekkor két gyõri eladott labdából 14-10-es elõnyt alakított ki a Sopron. Völgyi Péter gyorsan idõt kért, de a negyed végére 20-12-re ellépett a házigazda. Soproni részrõl Crvendakic 6 pontot szerzett az utolsó 3 percben, miközben a vendégeknél elsõsorban a faultok okozhattak bosszúságot, hiszen Goree és Horváth is két-két hibánál járt.

A második negyedet 7-0-val indította a Gyõr és 20-19-nél már Sterbenz László idõkérése miatt állt a játék. Nagyon sok ziccert hibázott és a támadásban ritmusát veszítette a Sopron. A Gyõr a szerzett labdáiból tudott indulni, miközben a támadólepattanókat is jól szedték a vendégek. Ennek a hullámzó játéknak az eredménye lett, hogy elõbb újra ellépett 7 ponttal a címvédõ, majd ismét felzárkózott 4 egységre a Gyõr. A szünetre végül a Sopron 35-26-os vezetésérõl fordult a rangadó. A harmadik negyedben folytatódott a hullámvasút. 40-26-nál úgy nézett ki, hogy akár ezen szakasz közepére eldönthetik a gyõztes kilétét Fegyverneky Zsófiék. A folytatásban azonban ismét visszaköszöntek a Sopronnál támadásban azok a pontatlanságok, amik a második negyed egy-egy periódusát meghatározták. Így amikor Radocaj és Laklóth triplái is behullottak a gyûrûbe, 49-45-re felzárkózott a Gyõr.

A vendégek felzárkózás után a harmadik negyed utolsó másodpercei Iva Ciglar ziccerét hozták, amivel 53-47-re módosult az állás. A záró szakaszt Simon Zsófi duplája vezette fel, melyre Monika Grigalauskyte triplával válaszolt. 55-50-nél jegyezhettük fel a legszorosabb állást. A soproni csapatnál összeállt a támadójáték, felpörgette a meccs ritmusát a hazai gárda és a lepattanókat tekintve is nõtt a fölénye. Lelas triplájával érte el a 10 egységet a differencia. Völgyi Péter idõkéréssel igyekezett új lendületet adni fáradni látszó csapatának, de innen a Gyõr már nem tudott felzárkózni. Ciglar triplája és Peters ziccere 69-54-nél 15 pontos differenciát hozott. Az utolsó percekben nem volt egy súlycsoportban a két együttes és így alakult ki a 83-56-os végeredmény. A gyõztes csapatból Peters 23 ponttal és 9 lepattanóval, Fegyverneky Zsófi 16, Aleksandra Crvendakic pedig 13 ponttal vette ki a részét. A gyõri keretbõl Goree 14, Radocaj 10, Horváth Krisztina 9 egységig jutott.


Eredmény

UNIQA Sopron – CBM Cargo UNI Gyõr 83-56 (20-12, 15-14, 18-21, 30-9)

Statisztika

Hirdetés