Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel bronzérmes a Csata DSE a Hepp Kupában

Csata DSE - SZPA-HSE 78-33 (15-11, 25-4, 20-10, 18-8)

Hepp Kupa bronzmérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
Földesi Á., Tóth K., Simon K. (Németh Cs.)

Csata DSE: Gábor 13, Toman D. 2, Kastl 6, Gyöngyösi 7/3, Toman R. 16/9. Csere: Szörényi 26/12, Strausz 6, Arnóczki, Solymosi 2.

SZPA-HSE: Balsay A. 4, Balsay R. 7/3, Óvári 5/3, Somkuti 6, Fabini B. 6. Csere: Tánczos, Abaházi, Láncos, Solymosi, Ecker 5/3, Fabini A.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

A Hepp Kupa bronzmérkőzésen a Csata DSE 78-33 arányban múlta felül az SZPA-HSE gárdáját, így megszerezte a 3. helyet. A Csata DSE egymást követő harmadik évben állhat dobogóra a Hepp Kupában.

Az első negyedben nem alakult ki nagy különbség a csapatok között. Somkuti Júlia büntetőivel az SZPA-HSE szerzett vezetést, erre Toman Réka válaszolt egy triplával. Ekkor még több lehetőség kimaradt mindkét oldalon. Az első szakaszban a Csata 14-ből 5-öt, az SZPA-HSE 21-ből 4-et értékesített mezőnyből. A két gárda 9-8-ig fej-fej mellett haladt. Ezt követően Bódi Ferenc együttese került kisebb lépéselőnybe. 13-8-ra is ellépett a Csata, mely 10 perc után végül 15-11-re vezetett. Szépen megoszlottak a terhek a Csatánál, hiszen hat pontszerzőt jegyezhettünk fel. A második szakasz elején Szörényi Laura négy pontjával és Gábor Lili ziccerével 21-11-nél először nőtt 10 pontra a különbség a felek között. Haris Róbert gyorsan időt is kért, de ekkor már érezhető volt, hogy az elmúlt kiírás győztese támadásban felvette a megfelelő ritmust.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

A Csata 23-13 után egy 13-0-s futással hagyta állva riválisát. Az SZPA-HSE kosárcsendjét Balsay Anna törte meg, de ezt követően a Csata két legeredményesebbje Szörényi Laura és Toman Réka ismét betalált. A félidőben így 40-15-ös állást regisztrálhattunk. Egészen pontosan Szörényi Laura 11, Toman Réka 10 egységnél tartott. Hogy mennyire hatékony volt támadásban a Csata, azt jól mutatja: a 25-4-re megnyert második negyedben 17 mezőnykísérletéből 9 célt ért. A játék képe alapján a harmadik negyedtől kezdve nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Ennek megfelelően ezen szakasz elején egy kicsit nehezebben vették fel a ritmust a csapatok. Sokáig Fabini Barbála és Kastl Dóra kosárváltását jegyezhettük fel. Három és fél perc játék után 42-17-nél Bódi Ferenc időt is kért. Ezt követően rendezte sorait a Csata és ismét nőtt a különbség a csapatok között.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Szörényi Laura két remek triplájával, illetve Kastl Dóra ziccerével 50-17-re módosult az állás. A folytatásban még visszajött 30 pontra az SZPA-HSE, de 52-22 után 8-3-as sorozattal zárta le a harmadik negyedet a Csata. A játékrész Szörényi Laura büntetőivel ért véget, aki ekkor már a 21. pontját szerezte. A záró etapnak 60-25-ről vágtak neki a csapatok. Ezt a szakaszt Gábor Lili és Balsay Anna kosárváltása indította. Az SZPA-HSE 65-31-ig tudott válaszolni a Csata találataira. A mérkőzés végén azonban ismét nőtt a különbség. A Csata 13-2-vel zárta a le az összecsapást. Többek között triplákat értékesített Toman Réka és Szörényi Laura, illetve Gábor Lili is is szép megoldásokkal tűnt ki. Végül Szörényi Laura 26, Toman Réka 16, Gábor Lili pedig 13 ponttal zárt. A Csata DSE 78-33-as győzelemmel szerezte meg a bronzérmet. Az SZPA-HSE a Zöld csoport listavezetőjeként érkezett a tornára és értékes tapasztalatokat szerezhetett magas osztályban szereplő riválisok ellen.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés