Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel bronzérmes a DVTK

NKA Universitas PEAC - DVTK 56-73 (16-23, 6-23, 17-14, 17-13)

3. helyért, 3. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok

NKA Universitas PEAC: Kiss 20, Nelson 3, Marshall 5, Wentzel 10, Dudasova 8/6. Csere: Sarok 2, Bojtár, Simon 4, Laczkó, Selcova, Olawuyi, Brajkovic 4.

DVTK: Vorpahl 8, Green 27, Aho 2, Jovanovic 6/3, Bernáth 2. Csere: Kányási 16/3, Tóth, Kuster 12/3, Vég-Dudás, Kiss.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 2-1 a DVTK javára.

Fotó: Rébay Viktor

Hirdetés

A bronzcsata sorsdöntő harmadik mérkőzésén a DVTK 73-56-ra legyőzte az NKA Universitas PEAC gárdáját és ezzel megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot. A 2021/2022-es évad bronzérmese a DVTK, míg a 4. helyet az NKA Universitas PEAC szerezte meg.

Végletekig kiélezett második mérkőzés után érkeztek a csapatok a bronzcsata sorsdöntő harmadik felvonására, melyre Pécsett került sor. Cheridene Green találata vezette fel az összecsapást, amire Ty Marshall válaszolt. Ezt követően azonban a DVTK került lépéselőnybe Cheridene Green és Milica Jovanovic találataival. A PEAC a folytatásban még többször felzárkózott egy pontra (8-7, 10-9, 15-14), majd Kiss Virág duplájával 16-15-nél a vezetést is átvette. Az első negyed hajrájában azonban már megmutatkozott a DVTK fölénye. Egészen pontosan 8-0-val zárták az első szakaszt Völgyi Péter tanítványai. Tették mindezt úgy, hogy Milica Jovanovicot a negyed utolsó perceiben ápolni kellett. Az első szakasz végén a 6-6 pontos Wentzel Nóra és Cheridene Green voltak a legeredményesebbek. A 23-16-ról induló második etapot Chelsea Nelson 2+1-es megoldása vezette fel. Erre Leslie Vorpahl és Cheridene Green válaszolt, így 27-19-re megugrottak a vendégek. Csirke Ferenc gyorsan időt is kért, de a folytatásban is a DVTK akarata érvényesült.

A félidőig 14 egységig jutó Cheridene Green vezetésével már 31-20-nál átlépte a 10 pontot a differencia. Amikor a visszatérő Milica Jovanovic triplája célt ért, 38-20-nál pedig már 15-1-es futásban volt a DVTK. Az első 20 percben a kupagyőztes a 35 mezőnykísérletéből 19-et értékesített és 7 szerzett labdánál tartott. A PEAC ezzel szemben 27-ből 6-ot dobott be és 9 eladott labdánál járt. A különbség a félidő hajrájában átlépte a 20 pontot a felek között. Az első 20 percet Kányási Veronika öt pontjával zárta Völgyi Péter együttese és ezzel 46-22-re vezettek. Ebben a szakaszban mindössze egy mezőnykosara volt a PEAC-nak. A harmadik negyed első percében egyik fél sem talált be. Nikola Dudasova triplájával igyekezett új lendületet venni a PEAC. Ezt követően viszont jött Jessica Kuster és Cheridene Green, majd amikor Bernáth Réka ziccere célt ért, 54-27-nél már kétszer annyi pontja volt a DVTK-nak, mint a PEAC-nak.

Nem volt egy súlycsoportban a két gárda. A játék minden elemében riválisa fölé nőtt a DVTK. A különbség a harmadik negyed hajrájához közelítve végül 22-24 pont környékén látszott állandósulni. A záró etapnak 60-39-ről vágtak neki a csapatok. Itt Simon Zsófia szerezte az első találatot, így behozta 20 pont alá csapatát. Ezt követően viszont ismét megvillant Cheridene Green és Kányási Veronika. Ketten együtt 43 pontot szereztek ezen az estén. Az utolsó percekhez közelítve igyekezett mindkét szakmai stáb a fiataloknak is lehetőséget biztosítani. Minden nevezett játékos pályára került. A DVTK szurkolóinak ünneplése töltötte be a pécsi csarnokot, de a hazai szurkolóktól is is joggal járt a vastaps, hiszen hét év után játszhatott éremért a PEAC. 72-47 után 9-1-es sorozattal zárták le a meccset a pécsiek. A DVTK sikeréhez azonban nem fért kétség, így a Magyar Kupa elhódítása után a szezon végén egy értékes bajnoki bronzéremet ünnepelhetett.

Hirdetés