Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel elõnyben a Sopron az elõdöntõben:

:

Hirdetés

A Sopron Basket magabiztos teljesítménnyel 72-37-es gyõzelmet aratott a ZTE NKK felett a bajnoki elõdöntõ elsõ mérkõzésén. Ezzel a soproniak 1-0-s elõnyre tettek szert az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

A Sopron Basket csapatából a sérült Fegyverneky Zsófia nem léphetett pályára. A kimaradó légiós pedig Amanda Zahui volt. Emellett kedden este elköszönt a társaitól Honti Kata. Négy nappal az Euroliga Final4 után is kifejezetten jó ritmusban tudott kezdeni a Sopron, így kevesebb, mint 5 perc elteltével 14-6-nál már a ZTE idõkérése miatt állt a játék. A következõ percek kiegyenlítettebb mederben zajlottak, de 10 perc után így is 20-14-re ment a Sopron. Candice Dupree teljesítményét kell kiemelni, akinek a 7 mezõnykísérletébõl 5 sikeresnek bizonyult. A második szakaszt triplák vezették fel, majd egy pontszegényebb periódus következett. Végül 28-21 után 7-0-val zárta a félidõt a Sopron és ezzel 35-21-re lépett el.

Az elsõ félidõ hajrájának nagy futása meghatározta a folytás képét. A harmadik negyed elején a ZTE még ugyan Maltsi triplájával faragott a hátrányán, majd innentõl egyre nagyobb soproni fölény rajzolódott ki. A játékrész hajrájában a 20 egységet is elérte a differencia. Az 51-31-rõl induló záró szakaszban, mely sajnos egy-egy keményebb megmozdulást tartogatott, nem lehetett kérdés a gyõztes kiléte. Ponterõs játékkal 21-6-ra nyerte ezt a 10 percet a Sopron, mely így magabiztos sikerrel került elõnybe. Candice Dupree 18 ponttal lett a gyõztes gárda legeredményesebbje. A ZTE-nél Evanthia Maltsi 11 pontot, közte három triplát jegyzett. Folytatás vasárnap 19 órától Zalaegerszegen.

Eredmény

Sopron Basket – ZTE NKK 72-37 (20-14, 15-7, 16-10, 21-6)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.
 

Statisztika

Hirdetés