Hirdetés
Utánpótlás

Magabiztos győzelemmel folytatódott a Slovenia Ball az U14-es válogatottunk számára

Bosznia-Hercegovina - Magyarország 51-81 (5-26, 10-23, 26-20, 10-12)

U14 Slovenia Ball, 2022
Slovenj Gradec, Szlovénia

Bosznia-Hercegovina: Mujezinović 3, Merdanović 15/6, Gvozden 8/6, Halilović -, Šehović 11/6. Cserék: Džinić 6, Kudović 4, Muminović 4, Bosnić -, Mešinović -, Pehar -, Mandžić -.

Magyarország: Ocsenás 10, Csercsa 7, Rázc 3, Fárbás 15/3, Tatai 2. Cserék: Ikládi 2, Babay-Bognár 8, Kecsmárik 14, Ábrahám 3, Zakor 13, Biczó -, Puskás 4.

Fotó: Slovenia Ball / Facebook

Hirdetés

Augusztus 17. és 21. között kerül megrendezésre az U14-es Slovenia Ball. A szlovén torna első mérkőzésén a magyar válogatott Lengyelország ellen lépett pályára, mely során Eördögh Edit együttese 70-52-es vereséget szenvedett. A második összecsapás alkalmával Bosznia-Hercegovina gárdája következett, akik ellen pedig magabiztos, 81-51-es győzelmet arattak mieink.

Elképesztő magabiztossággal indította a találkozót Eördögh Edit gárdája. 11-0-ás magyar roham után Bosznia-Hercegovina együttese kért időt eligazításra. A taktikai szünet azonban nem zavarta össze lányainkat. Visszatérve is folytatták kitűnő játékukat,  előnyüket pedig 15 pontra növelték. Ekkor az ellenfél is megszerezte első találatait. Az ötödik percet átlépve 3-17-et mutatott az eredményjelző. A negyed hátralévő perceiben is tovább robogott a magyar gyorsvonat. A játékrész végére 20 pont fölötti előnyre tettek szert mieink, a második felvonás 5-26-ról folytatódhatott. A hazai oldalon Fárbás Emma és Csercsa Eszter teljesítménye emelkedett ki.

A játék képe a második etap során sem változott. Magyarország nemhogy magabiztosan tartotta a felek közti nagypontszámú különbséget, de a játékrész folyamán tovább is növelte azt. Az eredmény alakulását tekintve, minden negyedik magyar találatra egy bosnyák kosár volt a válasz. Végül, a differencia 7-38-nál lépte át a harminc pontot. Ezután viszont a bosnyákok léptek fel határozottabban. Bár továbbra sem sikerült utolérniük lányainkat, hátrányukból minimálisan lefaragtak. Három percre a nagyszünettől 11-38-at regisztrálhattunk. A félidő hátralévő perceiben azonban abszolút megmutatkozott a papírforma, a csapatok 15-49-ről fordulhattak.

A harmadik negyedet az ellenfél az eddiginél sokkal magabiztosabban kezdte és az etap eredményét tekintve végig partiban voltak lányainkkal. A magyar együttesnek is megvoltak azonban a találatai, így a különbség jelentősen továbbra sem csökkent. Összesítve, a második félidőt 34 pontos előnnyel kezdte Eördögh Edit együttese, ami a játékrész végére 28 pontra csökkent. Ezzel Bosznia-Hercegovina 26-20-ra nyerte a negyedet, és következhetett a mérkőzés záró szakasza. Bár az utolsó 10 perc sem hozott hatalmas változásokat, az ellenfél továbbra is dicséretreméltóan küzdött. A negyed ötödik percében 48-74-es állást regisztrálhattunk. A magyar együttesből ekkor már többen is kétszámjegyű dobott pont fölé jutottak, míg a bosnyákokban Adna Merdanović tartotta a lelket 15 dobott ponttal. A negyedek alakulását tekintve, bár Magyarország elveszítette az utolsó kettő játékrészt, az első félidőben kialakított előnyüket végig magabiztosan tartották. Kisebb hullám-völgyekkel, de mégis szép győzelmet aratott Eördögh Edit együttese a Slovenia Ball második mérkőzésén (51-81).

 

Hirdetés