Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel folytatta szereplését az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Az U16-os A-divíziós Európa-bajnokság második játéknapján a magyar válogatott 75-52-re legyõzte Horvátországot. A magyar csapat remek dobóformával és kiváló védekezést bemutatva végig vezetett az összecsapáson.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A pénteki játéknapon vereséget szenvedõ csapatok csatáját Keita Aya duplája vezette fel. Nem telt el 4 perc és 9-2-re léptünk el. Kiváló ritmusban játszott csapatunk és hatékonyan értékesítették a magyar lányok a helyzeteket. A 17 mezõnykísérletünkbõl 9 sikeres lett, ami egy ilyen fiatal korosztályban egészen extra. Keita Aya 8, Dombai Réka 6 egységnél járt, miközben 10 perc után 23-12-re vezettünk. A második szakasz elején akadt egy felzárkózásuk a horvátoknak, 23-21-re visszajöttek. Ennél közelebb azonban nem engedtük a riválisunkat. A folytatásban annak ellenére ismét növelték elõnyüket a mieink, hogy a horvátok igyekeztek keményíteni a védekezésükön. Lett is egy-egy szerzett labdájuk, a lepattanócsatát viszont a félidõig megfordítottuk. A 31-22-es eredmény több, mint biztató volt a folytatásra nézve.

A harmadik negyedet az elsõhöz hasonlóan Keita Aya találata indította, aki remek dobóformával ebben a szakaszban egymaga 10 pontot szerzett. Egyértelmûen uralta a játékot válogatottunk. A hatékony támadások mellett kiválóan védekeztek a lányok, megdupláztuk a szerzett labdáink számát. A különbség a 16 pontot is elérte. Az utolsó 10 percnek 52-37-rõl vágtunk neki. Ebben a periódusban már nem lehetett kérdés a gyõztes kiléte. Nem kellett sokat várni és Rakita Lili duplája után 62-42-nél elérte a 20 egységet a differencia. A magyar csapatból mindenki kapott lehetõséget. Kifejezetten élvezetes meccset, felszabadult játékot láthattunk. Önbizalom-növelõ teljesítmény volt, melyre lehet építeni a folytatásban. Válogatottunk vasárnap 18 órától Lengyelország ellen zárja a csoportkört.

Eredmény

Magyarország – Horvátország 75-52 (23-12, 8-10, 21-15, 23-15)

Statisztika

Hirdetés