Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel indított a bajnokságot a SERCO UNI Győr

VBW CEKK Cegléd - SERCO UNI Győr 55-77 (12-21, 15-18, 10-24, 18-14)

Bajnokság, 1. forduló
Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok
Kapitány Gellért, Jakab László Imre, Dr. Németh Patrik

VBW CEKK Cegléd: Cooper 6, Szirony 2, Rakita 8/6, Bura 7, Williams 14/3. Csere: Szabó 3/3, Viszmeg 2, Filipowitz -, Horváth -, Laufer 8/3, Kobolák 5/3.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 24/12, Dombai 10/6, Mompremier 8, Bach 1, Török 3/3. Csere: Dubei 5, Oroszová 4, Weninger 7/3, Nagy 9/3, Rozmán 2, Varga 2, Williams 2.

Hirdetés

Szombaton elrajtolt a 2022/2023-as szezon a hazai élvonalban. Az első forduló alkalmával a SERCO UNI Győr a VBW CEKK Cegléd otthonába látogatott, ahol végül magabiztos, 77-55-ös győzelmet aratott Cziczás László együttese.

A mérkőzést Szirony Dorina találata vezette fel. Ezt követően azonban fordított a Győr, majd később Mompremier találatával át is vette a vezetést (2-5). Bár a Cegléd ismét sikeres volt, Ellenberg támadásait nem tudták megállítani Kostas Keramidas tanítványai. Az ötödik percben már 6-10 volt az állás. Ekkor megint csak Ellenberg akciói következtek, amivel a Győr légiósa elérte a 10 dobott pontot. A különbség ezután is egyre inkább növekedett a felek közt. A differencia végül 10-20-nál érte el a tíz pontot, amit a győriek magabiztosan őriztek egészen a negyed végéig. A játékrész 12-21-el végződött, innen folytatódhatott a második felvonás.

A következő játékrész fej-fej mellett indult. A ceglédi Williams és a győri Török Ágnes váltott hárompontosokat, amivel a felek közti különbség változatlan maradt. Ezután viszont Rakita Lili is betalált, így a hazaiak újabb két pontot faragtak le a hátrányukból. 17-24-nél Cziczás László vezetőedző kért időt csapatának. A rövid taktikai szünet láthatóan inkább a hazai együttesnek kedvezett, ugyanis visszatérve sorozatban 6 pontot szereztek. Ezzel végül 1 pontra zárkóztak fel (23-24). A mérkőzést azonban továbbra sem tudta megfordítani a Cegléd, ennek ellenére viszont szorosan ott maradt ellenfele sarkában. Kosárra-kosár volt a válasz, míg nem Mompremier kimagasló teljesítményének köszönhetően ismételten el kezdett növekedni a csapatok közti különbség. Az ötödik perc végén 25-30-at regisztrálhattunk. Ekkor ceglédi időkérés következett. Ezúttal a győriek érkeztek vissza magabiztosabban a pályára. Mompremier volt ismét sikeres, ezután pedig a hazaiak kértek újból időt. A folytatásban Cziczás László együttese megrohamozta ellenfelét. Sorozatban szereztek 10 pontot, ezzel pedig tíz pont fölé nőtt a differencia. A csapatok végül 27-39-ról fordulhattak.

A második félidőt a Győr egy 9-0-ás hajrával indította, mellyel a különbség 20 pont fölé emelkedett. 27-48-nál így Kostas Keramidas kért időt csapatának eligazításra. Visszatérve Kobolák Cintia is megszerezte együttese első második félidős pontjait, a vendégek támadásait azonban továbbra sem tudták megfékezni. 32-53-nál a differencia ismét 20 pont fölött járt. Cziczás László tanítványai egészen a negyed végéig a kezükben tartották a küzdelmet. Magabiztos teljesítményükkel dominálták a parkettot, az etap végére pedig közel harminc pontra növelték előnyüket. A mérkőzés záró szakasza végül 37-63-ról indulhatott. A végső 10 percben bár a Cegléd lépett fel határozottabban, a játék képe továbbra sem változott. Egyre inkább pergett az idő, a különbség pedig ezt követően is 20 ponton táncolt. A hazaiak a hátralévő időben sem tudtak felzárkózni. Remek játéknak köszönhetően, Cziczás László együttese végül 77-55-ös győzelmet aratott, megszerezve ezzel az idei szezon első győzelmét.

Hirdetés