Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel indította a szezont az NKA Universitas Pécs

VBW CEKK Cegléd – NKA Universitas Pécs 43-82 (9-28, 12-24, 6-9, 16-21)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 1. forduló
Albertirsa, Albertirsa Sportcsarnok
Söjtöry Tamás Ferenc, Györfy Rúben, Jankovics Viktor Zsolt (Farkas Zoltán)

VBW CEKK Cegléd: Barnai 7, Czank 4, Farkas 3/3, Rakita 2, Kobolák 11. Csere: Andi -, Viszmeg 3/3, Nagy -, Vincze 7/3, Filipowicz -, Horváth 6.

NKA Universitas Pécs: Mérész 10, Williams 8, Halmágyi Ki. -, Weninger 13/3, Rátkai 1. Csere: Tadic 8, Olawuyi 4, Halmágyi Ka. 2, Smailbegovic 13/9, Kiss 13/3, Laczkó 10/6.

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzéssel rajtolt el a 2023/2024-es bajnoki évad. Az NKA Universitas Pécs a VBW CEKK Cegléd otthonában lépett pályára, ahol végül 82-43-as magabiztos pécsi siker született.

A mérkőzést Peyton Williams találata vezette fel, ami az első hulláma volt a pécsi támadóözönnek. A vendégek ugyanis ezt követően 10-2-ig meneteltek, az egyetlen ceglédi pontot ekkor pedig Barnai Judit szerezte. Ezután ismét Barnai kosarával szépített a hazai együttes, felzárkózni azonban ezzel sem tudott, hiszen a Pécs csakúgy gyártotta a szebbnél szebb találatokat. Laczkó Sára és Peyton Williams pontjai után már 4-15 állt az eredményjelzőn, majd a CEKK kért időt eligazításra. Visszatérve a ceglédiek azonban továbbra sem találtak a ritmust. A Pécs könyörtelen tempót diktált, ami mellé ráadásul hihetetlen dobószázalék is társult, erre pedig Lô Elhadji Malick tanítványai egyszerűen nem tudtak választ adni. Az idő szélsebesen pergett a vendégek pedig még annál is gyorsabban szerezték a találatokat. 6-21-nél épp Kiss Angelika sikeres büntetőit láthattuk, miután Tadic, majd Laczkó Sára szerzett kosarat, ezzel pedig a differencia egy pont híján a húszat is elérte. A játékrész utolsó másodperceiben Vincze Nikolett sikeres hárompontosával szépített a Cegléd, az utolsó pillanatban azonban Kiss Angelika is bevágott egy triplát, így tehát az etap 9-28-al zárult.

A második felvonást pedig ott folytatta a Pécs, ahol az elsőt abbahagyta. Jovan Gorec lányai egy 9-2-es rohammal indították a következő tíz percet, miután egyszer csak fordult a kocka. A ceglédiekben ugyanis mintha feltámadt volna valami, magasabb sebességbe kapcsoltak, s megpróbáltak felzárkózni ellenfelükhöz. Teljesítmények szempontjából továbbra is Barnai Judit, illetve Vincze Nikolett ugrott ki a hazai alakulatból, s bár a duó mind támadásban, mind védekezésben tisztességgel tette a dolgát, még ők sem tudták megfékezni a pécsi menetelést. A mérkőzés végül 20-50-nél érkezett el egy újabb mérföldkőhöz, amikor is a különbség harminc pontra növekedett. Ebből a Cegléd már nem tudott pontokat letornázni, a csapatok 21-52-ről fordulhattak. Húsz perc elteltével a mezőny legeredményesebbje a 9 pontos Weninger Virág volt az NKA Universitas Pécs oldalán, akit négy csapattársa követett nyolccal.

A harmadik negyed pontszerzés szempontjából már kiélezettebben alakult, a sikeres akciók száma azonban jócskán leredukálódott. Szinte egy teljes negyed telt el, amikor 4-5-öt regisztrálhattunk. Az események viszont az utolsó percekben sem pörögtek igazán fel, mindkét oldal egy-egy további találatot szerzett, így pedig az utolsó felvonás 27-61-ről folyatódhatott. Az utolsó tíz percben azonban visszaállt a mérkőzés eddigi ritmusa. A parkettet ismét a Pécs dominálta, s ahogy teltek a percek már tulajdonképpen a győztes kiléte sem lehetett kérdéses. A negyedik negyed felénél Jovan Gorec együtteséből már négyen is átlépték a kétszámjegyű dobott pontot, a vendégek azonban egy pillanatra sem lassítottak. A mérkőzés véghajrájában még egy tízest rápakoltak előnyükre, s ekkor csakis Kobolák Cintia pontjainak köszönhetően nem érte el a különbség a negyvenet. Ahogy viszont a mondás tartja: ‘Ami késik, az nem múlik’, a differencia negyven lett, mely a találkozó végéig csakis egy pontot változott. Az NKA Universitas Pécs végül 82-43-as győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában. A mezőny legeredményesebb játékosa pedig Nadija Smailbegovic lett, aki közel 26 perc játékkal 13 pontot jegyzett, 6 lepattanót szerzett és 7 gólpasszt osztott ki.

Hirdetés