Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel indította az alsóházi rájátszást a Ludovika Csata

Ludovika Csata - PINKK Pécsi 424 87-55 (19-13, 26-13, 21-18, 21-11)

TIPPMIX NŐI NB I. A - Play-Out, 1. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
Varga-Záray Katalin, Földesi Ádám, Jankovics Viktor Zsolt (Vághy Tamás János)

Ludovika Csata: Barnai 10, Toman D. 18/12, Czank 21/15, Horváth -, Jáhni -. Csere: Gábor 4/3, Szabó 15, Boros 2, Gyöngyösi 17/3, Fuehring -.

PINKK Pécsi 424: Kovács 9, Zsilinszky 10/6, Tenyér 4/3, Vincze 18/9, Árvai 9. Csere: Szűcs 3/3, Horváth -, Pucz -, Borbás -, Bojtár 2.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika Csata

Hirdetés

Pénteken megkezdődtek az alsóházi küzdelmek. A Ludovika Csata magabiztos, 87-55-ös sikert aratott hazai pályán a PINKK Pécsi 424 együttese ellen.

A mérkőzést Kovács Kitti találata indította, amivel a vendégek kerültek lépéselőnybe, Vincze Nikolett kosara után pedig már 4-0 volt az állás a PINKK javára. Nem kellett azonban sokat várni, s a hazai együttes oldaláról is érkeztek a pontok. Czank Tímea távolról volt sikeres, ezzel pedig a Csata egy pontra zárkózott fel, majd Barnai Judit akciójának köszönhetően át is vette a vezetést. 5-4-et mutatott tehát az eredményjelző, amikor ismételten a kozármislenyi együttes indított támadást. Árvai Noémihez került a labda, aki közelről talált be, ezzel pedig ő is beállt a pontszerzők sorába. Következőnek ismét Barnai állhatott vonal mögé. A Csata centerét ugyanis dobás közben faultolták, amiért kettőt dobhatott, s mivel mind a kettő rádobás találat lett, így az állás 7-6-ra változott. Ezután egy rövidebb időre lelassult a pontszerzés, majd Szabó Fanni büntetői törték meg a csendesebb periódust. Az ötödik percben így már három pontos előnyben volt a fővárosi gárda (9-6). Tursics Krisztián tanítványai azonban továbbra sem tudtak elszakadni Kovács Dénes lányaitól, a PINKK ugyanis nagyon szép, koncentrált játékkal gyönyörűen tartotta magát. A negyed utolsó perceiben azonban ritmust váltott a budapesti alakulat, s egy 5-0-ás futásba kezdtek, amit végül csakis a vendégek időkérése tudott megfékezni. A rövid taktikai szünet előtt viszont még Szabó Fannit is faultolták, aki tehát visszatérve egyet dobhatott, ezzel a találattal pedig kilenc pontra nőtt a csapatok közti különbség (18-8). Ez a kilenc pontos differencia az etap végére hatra csökkent, Vincze Nikolett jóvoltából, aki az utolsó másodpercekben még egy 2+1-es akciót értékesített.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika Csata

Rövid szünet után a második felvonás 19-13-ról folytatódott. Az első percekben még a büntetők játszották a főszerepet, mígnem 22-15-nél Zsilinszky Lilla talált be középtávolról. A válasz pedig rögtön érkezett is Barnai Judittól, aki ezzel a nyolcadik pontját szerezte meg. A különbség ismét kilenc ponton kezdett el állandósulni, egészen addig míg a vendégek nagyobb sebességbe nem kapcsoltak, és újabb 5 ponttal négyre tornázták le hátrányukat (24-20). Ez már jó ébresztőként szolgált Tursics vezetőedző lányainak, akik egy szempillantás alatt ismét tíz pont fölé növelték a különbséget, méghozzá egy 12-0-ás rohammal, amit 36-20-nál a PINKK időkérése szakított félbe. Ez a 16 pontos differencia azonban a következő percekben sem változott sokat, s 37-22-nél végül újabb időkérés miatt állt a játék, ezúttal Tursics Krisztián kért időt eligazításra. A szusszanásnyi idő elegendő volt ahhoz, hogy a Csata szinte teljes mértékben rendezni tudja sorait. Védekezésben agresszívabban léptek fel, míg a támadótérfélen egyre több dobást értékesítettek, ennek köszönhetően pedig csak idő kérdése volt, s a differencia közel húsz pontra nőtt. A dudaszó pillanatában 45-26 volt olvasható a kijelzőn a hazai együttes javára, a csapatok tehát innen fordulhattak. Húsz perc elteltével a mezőnyt a fiatal Toman Dóra vezette 12 dobott ponttal.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika Csata

A második félidőt Vincze Nikolett és Zsilinszky Lilla sikeres hárompontosai indították, amivel a PINKK hat pontot tudott lefaragni hátrányából. Ekkor érkezett azonban Czank Tímea triplája, ami tulajdonképpen vissza is billentette az eseményeket az eddig megszokott kerékvágásba. Ezzel azonban még nem ért véget a tripla-eső. Vincze ugyanis megint csak távolról volt sikeres, egymásután kétszer is, mellyel a vendégek 48-39-re zárkóztak fel. Ekkor Tursics Krisztián kért időt. Az eligazítás viszont szinte csak egy pillanatra szakította meg az eseménysorozatot, visszatérve előszőr ugyanis Gyöngyösi Janka, majd Tenyér Zsófia voltak sikeresek, a változatosság kedvéért ismét távolról, mely 53-42-re változtatta az állást. Kosárból pedig a következő percekben sem volt hiány. Felváltva szerezték a találatokat a játékosok mindkét oldalon, s egészen 60-44-ig jutottunk, amikor Kovács Dénes vezetőedző kért időt. Ezután, a játékrészt megint a Csata zárta magabiztosabban, s egy 6-0-ás rohamnak köszönhetően a különbség ismételten húsz pont fölé nőtt. A záró szakasz 66-44-ről folytatódott, méghozzá Árvai Noémi büntetőivel, majd következtek Toman Dóra újabb hárompontosai, amivel a Csata fiatal tehetsége a 18. pontját szerezte meg. Ekkor már megállíthatatlan tempót diktált a hazai együttes. A különbség végül 84-53-nál jutott harminc pont fölé, amit a mérkőzés végéig a PINKK csak pár ponttal tudott korrigálni. A Ludovika Csata ezzel tehát hozta a kötelezőt, s egy magabiztos sikerrel indította az alsóházi rájátszást.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika Csata

Hirdetés