Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel jutott rájátszásba a TFSE-MTK

TFSE-MTK - PINKK Pécsi 424 95-43 (18-11, 36-8, 20-16, 21-8)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 22. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Balog György Attila, Földesi Ádám, Menyhárt Ferenc Tamás (Mocsai László)

TFSE-MTK: Theodoreán 8, Hegedűs 12/6, Manis 14/3, Dúl P. 5/3, Dúl T. 4. Csere: Szeitl 7/3, Baa 11, Pusztai 11, Németh 6, Marshall 5, Burján 6/3, Király 6/6,

PINKK Pécsi 424: Szücs, Vincze 10/6, Tenyér 9, Zsilinszky, Kovács 6. Csere: Bojtár, Horváth 4, Árvai 12/3, Borbás 2.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

A bajnokság 22. fordulójában a TFSE-MTK 95-43-ra múlta felül a PINKK Pécsi 424 gárdáját. Fölényes sikerével a TFSE-MTK biztosította helyét a rájátszás mezőnyében.

A házigazda győzelmi kényszerben lépett pályára a rájátszásba jutás szempontjából, míg a nyeretlen sereghajtó PINKK esetében már jóval korábban eldőlt, hogy az utolsó helyen zárja az alapszakaszt. Hegedűs Janka triplája vezette fel a találkozót. Erre Kovács Kitti válaszolt. A folytatásban Lauren Manis és Dúl Panka növelte a TFSE előnyét. Mindketten eredményesek voltak távolról is, így 12-2-nél már Kovács Dénes időkérése állította meg a játékot. A PINKK igyekezett megfogni a meccset és a különbség így 10-12 környékén látszott beállni. Sőt, az első szakaszt Árvai Noémi hármasa zárta, amivel 18-11-re szépítettek a vendégek. A második etap legelején Theodoreán Alexandra duplájára még Tenyér Zsófia válaszolt. A TFSE-től betalált Baa Dominika, míg a pécsiektől Vincze Nikolett és Horváth Zsanett. Ennek megfelelően 24-17-ig nem alakult ki nagy különbség. A döntő futást ezt követően vitte be a TFSE.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Sorrendben Lauren Manis, Baa Domika és Pusztai Petra villantak meg a hazaiaktól. 33-17-nél már a PINKK időkérése miatt állt a játék. Ez azonban nem törte meg a TFSE lendületét. Lauren Manis és Németh Alma büntetői után 37-17-nél érte el a 20 pontot a különbség. A folytatásban betalált távolról Király Andrea, majd Ty Marshall és Theodoreán Alexandra is eredményesnek bizonyult. 48-17-nél a 30 pontot is átlépte a hazai előny. A félidőben végül 54-19 állt az eredményjelzőn. A PINKK hosszúra nyúló kosárcsendjét Horváth Zsanett törte meg, de a TFSE végül így is 38-8-ra nyerte a második szakaszt. A TFSE az első félidőben a 45 mezőnykísérletéből 18-at értékesített. Ehhez pedig 14 sikeres büntető párosult. A PINKK 27 mezőnykísérletéből 6-ot értékesített. A harmadik negyed legelején Pusztai Petra talált be, majd jött egy pontszegényebb két perc, mely után ismét Pusztai villant meg. A PINKK részéről Vincze Nikolett két triplája jelentette a harmadik negyed első pontjait. A második etappal ellentétben ezúttal a vendégek rendre tudtak felelni a hazai találatokra, így valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A harmadik szakasz feléhez érkezve 65-25-nél érte el a 40 pontot a differencia. Ezt Hegedűs Janka és Szeitl Vanessza növelte, de a folytatásban Árvai Noémi és Tenyér Zsófia révén visszakapaszkodott 40 pont alá a PINKK. A harmadik etapot 71-35 után Király Andrea hármasa zárta. Ez a szakasz végül 20-16-os eredményt hozott. Az utolsó 10 percnek 74-35-ről futottak neki a csapatok. A záró etap Hegedűs Janka találataival indult. Az első két percben egymaga öt pontot szerzett, majd jött Burján Laura büntetője és ezzel 80-35-re módosult az állás. Bő rotációval tartotta magabiztosan a vezetését a TFSE. A szakmai stáb 12 és 21 perc között osztotta el a játékidőt a bevethető játékosai között. Elfáradó riválisa ellen ismét gyorsabban növelte előnyét a házigazda. Szeitl Vanessza triplája után 89-39-nél érte el az 50 pontot a hazai előny. A végjátékban ez érdemben már nem változott. A TFSE-MTK 95-43-as sikert aratott és ezzel biztosította helyét a rájátszásban. Az alapszakaszban a 7. helyet szerezte meg a fővárosi együttes. A negyeddöntőben a Győr lesz a riválisa. A PINKK-re az alsóházi rájátszás vár.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés