Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel jutott tovább az Európa Kupában az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK továbbra is veretlen az Európa Kupában. A 10. siker alkalmával Maikel Lopez együttese 77-50-re múlta felül a cseh Nymburk gárdáját és ezzel 146-114 összesítéssel lépett tovább.

A DVTK 5 pontos elõnnyel várta a Nymburk elleni visszavágót. A csehek erõs kezdéssel az elõzõ körben kifejezetten jó idegenbeli meccset teljesítettek Törökországban, így kulcsfontosságúak voltak az elsõ percek. A DVTK pedig tudta ezt és a telt háznyi közönsége fantasztikus biztatása közepette rögtön a feldobás után magához ragadta a kezdeményezést. Horti és Brewer duplái után Czank Timi triplából volt eredményes, amikor 7-2-nél már a cseh szakvezetõ kért idõt. A vendégek ezt követõen 12-8-ra felzárkóztak, de ez volt a legszorosabb állás. Az elsõ 10 percben négy triplakísérletébõl négy talált utat a DVTK-nak. 20-10-nél már kétszer annyi pontnál járt a magyar csapat, mint a riválisa. Végül 10 perc után 26-12-es állást regisztrálhattunk. A negyed hajrájában a cseheknél történt egy sérülés, az amerikai légiósuk Kuster fejelt össze Tina Jovanovic-csal, melynek következtében felrepedt a fejbõre.

A második negyedben sem változott a játék képe. Egészen extra dobóformát mutatott a DVTK, ami teljesen megfogta lélektanilag a cseh gárdát. Amikor a légiósuk Kuster visszatért a második etap közepén, már 34-16-ra vezettek a mieink. A félidõ hajrájában ugyan beesett egy tripla a Nymburk részérõl, de szerencsére érdemben nem tudtak közelebb kerülni. Sõt… Rasheed és Brewer remekül bontották meg a cseh védelmet, amikor nem szereztek pontot, akkor csak büntetõkkel tudták õket megállítani. A félidõben így 44-24-re vezetett a DVTK. A statisztika reális képet festett a különbségrõl. Az 57%-os mezõnymutató és a 10 szerzett labda, illetve a kézben tartott lepattanócsata is a magyar csapat fölényét mutatta.

A harmadik negyedre a legfontosabb feladat a koncentráció szinten tartása volt. Az elõzõ körben a svédek ellen ekkor történt egy kis megingás, ezúttal azonban nem. Rasheed, Brewer és Czank pontjaival 20 pont környékén állandósult a differencia. A játékrész hajrájában Czank Timi pihenõt kapott és az elsõ meccset betegség miatt kihagyó Horváth Bernadett érkezett a helyére. A fiatal tehetség remekül szállt be a játékba, így a két büntetõje 30 perc után 61-38-as elõnyt eredményezett. A záró szakaszban a közönség ünneplése közepette 72-43-nál a 29 pontot is elérte a különbség. Az utolsó percekben Szabó Petra, Bach Boglárka és Kalocsai Dorina is lehetõséget kapott. A DVTK kézben tartotta a meccset és magabiztos sikert ünnepelhetett.

A remek felfogásban játszó Aluinvent DVTK ismét csapatként múlta felül riválisát, a magyar együttes keretébõl négyen is elérték legalább a 10 pontot. Horti 10 egységig jutott, míg Czank, Rasheed és Brewer 13-13 pontnál állt meg. Ezzel a miskolci csapat bejutott az Európa Kupa legjobb négy gárdája közé, melyhez az Euroligából érkezik még négy alakulat, az ottani csoportok 5. és 6. helyezettjei. A párosítások sorsolással alakulnak ki. A negyeddöntõk elsõ játéknapja március 8.

Eredmény

Aluinvent DVTK Miskolc – Basketball Nymburk 77-50 (26-12, 18-12, 17-14, 16-12)

Továbbjutott az Aluinvent DVTK Miskolc 146-114-es összesítéssel.Statisztika


 

Hirdetés