Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel jutott világbajnoki negyeddöntõbe a magyar U17-es válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokság szerdai nyolcaddöntõjében magabiztosan 88-48-ra gyõzte le Angolát. Ezzel válogatottunk bejutott a negyeddöntõbe, ahol a Japán – Kína párharc gyõztese lesz az ellenfél.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A torna eddigi legnagyobb téttel bíró meccsére készültek a magyar lányok, hiszen a szerdai napon dõl el, hogy mely csapatok folytatják a felsõ ágon az 1-8. helyért és melyek az alsó ágon a 9-16. pozícióért. A legjobb nyolc közé jutásért a csoportkört nyeretlenül záró Angola várt a magyar válogatottra. Riválisunk esetében elsõsorban az ismeretlenség és a szokatlan gyors, atletikus játék jelentette a veszélyt. Az elsõ találatot triplából még Angola szerezte. A kezdeti izgalmak után feloldódva azonban a játékrész közepére már 11-3-ra fordítottunk. Az elsõ szakasz végén pedig 24-10-re vezetett a magyar csapat. Ki kell emelni Dombai Réka ponterõs játékát, aki ekkor egymaga 12 egységig jutott. A második negyedet kiváló ritmusban játszva magabiztosan tartották kézben a mieink. Jó védekezéssel elbizonytalanítottuk ellenfelünket. Támadásban pedig pontos megoldások követték egymást. Mind a négy triplakísérletünk célt ért, míg a duplákat tekintve 31 dobásból 18 sikeres lett.

A nagyszünetben úgy vezettünk 50-14-re, hogy már 10 játékosunk pályára lépett. A harmadik etap elsõ perceit követõen a 40 pontot is tartósan átlépte a differencia. Érett játékkal menedzselte elõnyét Völgyi Péter együttese, mely továbbra is rendkívül hatékonynak bizonyult támadásban. Ekkor már az eddig kevesebb lehetõséget kapók domináltak. Láthattunk kifejezetten szép megoldásokat és újabb három sikeres triplát. Ennek eredményeként 30 perc után 100%-os mutatót rögzíthettünk ezen a téren, mind a hét kísérletünk sikeres lett. A negyed végén az angoliak legjobbjai is megvillantak, akik ebben a 10 percben több pontot szereztek, mint az elsõ félidõben összesen. A záró szakasz elején 78-30-nál regisztrálhattuk a legnagyobb különbséget. Természetesen nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az utolsó percekben egy-egy eladott labda után riválisunk is ért el könnyebb találatokat, így alakult ki a 88-48-as végeredmény.

A magyar lányok a csoportkörben mutatott remek teljesítményüket megkoronázva magabiztos sikerrel jutottak a legjobb nyolc közé. Most jön egy szusszanásnyi pihenõ, majd péntek délutántól az 1-8. helyért folytatódik a küzdelem. A negyeddöntõben a kora esti Japán – Kína párharc gyõztese lesz az ellenfél.

Eredmény

Magyarország – Angola 88-48 (24-10, 26-4, 26-16, 12-18)

Nyilatkozat

Völgyi Péter: „A csoportgyõzelemmel kiharcoltuk magunknak a könnyû ellenfelet a nyolcaddöntõben. Afrikai csapattal még nem játszottunk, nagyon koncentráltan kezdtük a mérkõzést, magabiztos gyõzelem lett a vége. Ázsiai csapattal sem találkoztunk még, a negyeddöntõben Kína – Japán gyõztese vár ránk.

Statisztika

Hirdetés