Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel került elõnybe a Gyõr a DVTK ellen:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr az elsõ negyedtõl végig vezetve 74-57-re gyõzte le az Aluinvent DVTK együttesét a negyeddöntõ elsõ felvonása alkalmával.

Mindkét csapatban akadt változás a keretben az kupahétvégéhez képest. A gyõri együttesben Zofia Hruscaková térde a bemelegítésnél sérült meg, míg a DVTK-ban Samantha Prahalis nem lépett pályára. A Gyõr kezdte jobban a mérkõzést, 10-2-nél már Maikel Lopez idõkérése miatt állt a játék. A hazaiak kézben tartották az irányítást, jöttek a triplák is. 10 perc után 24-9-es állást rögzíthettünk. A második etap is hasonlóan indult, mint az elsõ. Ezúttal 8-0-val kezdett a gyõri gárda és 32-9-nél már 20 egység felett járt a differencia. A DVTK távoli dobásokkal igyekezett faragni a hátrányából, Ruffin-Pratt és Horváth Bernadett is eredményesnek bizonyult, így 32-15-nél Völgyi Péter kért idõt.

A félidõig 15-20 pont között állt be a mérkõzés. A nagyszünetben 40-24-re ment a Gyõr. A harmadik negyed elején a DVTK elkapta a fonalat. A piros-mezes vendégeknek ez volt a legjobb periódusok ezen a délutánon. Szécsi és Jovanovic triplát értékesített, de Ruffin-Pratt és Rasheed is eredményesnek bizonyult. 44-34-nél 10 pontra olvadt a differencia a felek között. A legszorosabb állást pedig 48-42-nél jegyezhettük fel. A Gyõr Goree villanásaival vette vissza a kezdeményezést. Az amerikai légiós szerezte a harmadik negyed utolsó két dupláját, amivel 52-42-re módosult az állás.

A záró szakaszt Horváth Bernadett triplája vezette fel, sõt 52-45 után lett volna esélye még közelebb kerülni a DVTK-nak. A lehetõsggel azonban nem élt és nagyjából ez tekinthetõ a döntõ pillanatnak. Amikor Simon triplája célt ért, majd a játékrész közepéhez érkezve Goree kétszer is eredményesnek bizonyult, a különbség 62-49-nél ismét 13 pont volt a felek között. Utoljára a harmadik etap elején jegyezhettünk fel ekkora differenciát. Innentõl már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az utolsó percben a 20 pontot is elérte a különbség. Folytatás vasárnap Miskolcon.

Eredmény
CMB Cargo UNI Gyõr – Aluinvent DVTK Miskolc 74-57 (24-9, 16-15, 12-18, 22-15)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a CMB Cargo UNI Gyõr javára.

Hirdetés