Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel került előnybe a PEAC

NKA Universitas PEAC- Ludovika-FCSM Csata 81-50 (20-20, 22-6, 20-11, 19-13)

Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Papp P., Minár L., Varga-Záray K. (Sarkadi-Nagy Á.)

NKA Universitas PEAC: Kiss 27/3, Nelson 7, Marshall 10, Wentzel 9/3, Dudasova 9/3. Csere: Sarok 5/3, Simon 9/3, Szücs 3/3, Laczkó, Selcova 3, Olawuyi, Brajkovic.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 3/3, Lelik, Zele 14/3, Dean 12, Böröndy 10. Csere: Angyal, Gyöngyösi 4, Strausz 2, Hegedűs 4, Toman 1.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 az NKA Universitas PEAC javára.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

A bajnoki negyeddöntők nyitányán az NKA Universitas PEAC 81-50-re győzte le a Ludovika-FCSM Csatát és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban. Folytatás szerdán a fővárosban.

Nikola Dudasova négy pontjával és Wentzel Nóra duplájával már a mérkőzés legelején igyekeztek magukhoz ragadni az irányítást a pécsiek. A Csata Zele Dorina találatival tartotta a lépést. A tapasztalt játékos nevéhez fűződött a fővárosiak első hét pontja ezen az estén. A PEAC 10-7-ig őrizte az előnyét. Ezt követően Japreece Dean 2+1-es megoldásával egyenlített a Csata, majd a vezetést is átvette. 14-10-nél már 7-0-s futásban voltak a vendégek. A PEAC kisebb kosárcsendjét Ty Marshall és Kiss Virág törte meg. Az első szakasz hajrájában fej-fej mellett haladtak a csapatok. 10 perc után 20-20 állt az eredményjelzőn. A második etap első felében a küzdelem a dominált a pályán. Sokáig mindössze Chelsea Nelson és Ty Marshall egy-egy találatát jegyezhettük fel a jegyzeteinkbe. Ez azonban kulcsfontosságú volt a pécsieknek, ugyanis a kezdeményezést magukhoz tudták ragadni és azóta már tudjuk, hogy ezt ki sem engedték a kezükből.

Négy és fél perc telt el, amikor Zele Dorina megszerezte a Csata első mezőnykosarát a második negyedben. Összességében viszont a pécsiek tudtak a félidő hajrájához közeledve új lendületet venni. A különbség 34-24-nél érte el a 10 pontot. Ekkor Tursics Krisztián időt is kért. A PEAC azonban ekkor a játék minden elemében riválisa fölé nőtt. Kiss Virág vezetésével még hat pontot hozzátett az előnyéhez a házigazda a nagyszünethez érkezve, így végül 42-26-ra vezetett. Az egész szezonban kiemelkedően játszó center már 18 pontnál és 6 lepattanónál járt a félidőben. Mellette Ty Marshall jegyzett 10 pontot. A Csatánál a 9-9 egységnél tartó Zele Dorina és Japreece Dean voltak a legeredményesebbek. A második negyedet 22-6-ra nyerték a pécsiek. A második 10 percben a PEAC a 21 mezőnykísérletéből 11-et értékesített, a Csata 16-ból mindössze 1-et. Önmagában ez a statisztikai mutató hűen tükrözi a játék képét. Óriási kérdés volt, hogy innen milyen irányt vesz az összecsapás a harmadik negyedben. Wentzel Nóra és Hegedűs Janka kosárváltása után Chelsea Nelson és Kiss Virág újabb villanásaival gyorsan megerősítette fölényét a PEAC.

A különbség 49-28-nál lépte át a 20 pontot. A vendégeknek Zele Dorina találataival, illetve Horváth Bernadett triplájával 49-35-nél akadt egy kisebb fellángolásuk. Ekkor még négy perc volt a harmadik szakaszból és a PEAC erre 13-2-es futással válaszolt. Triplát értékesített Nikola Dudasova, de folytatta remeklését Kiss Virág is, aki már a harmadik szakasz végén 27 pontnál járt. Ebben a negyedben is 50%-os mezőnymutatója volt a házigazdának, mely a lepattanókban is 35-25-re vezetett ekkor. A záró etapnak 62-37-ről futottak neki a csapatok. Nem volt kérdés a győztes kiléte. Szücs Réka és Wentzel Nóra tripláival pillanatok alatt 30 pont fölé növelte az előnyét a PEAC. Nagyjából ezen a szinten állt be végül a különbség. A Csata 68-43-nál szépített, de erre egy újabb 6-0-val válaszolt a PEAC. Az utolsó négy-öt percbe érkezve – gondolva a folytatásra – a szakmai stábok a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat is pályára küldték. Mindkét oldalon minden nevezett kerettag belekóstolhatott a rájátszás hangulatába. A PEAC végül magabiztos játékkal, 81-50-es sikerrel került 1-0-s előnybe.

Hirdetés