Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel került előnybe a Sopron az elődöntőben

Sopron Basket - Aluinvent DVTK 89-64 (24-19, 20-12, 21-17, 24-16)

Bajnokság, elődöntő 1. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
Cziffra Cs., Győrffy P., Varga-Záray K. (Bodrogváry I.)

Sopron Basket: Fegyverneky 9, Walker 15/3, Williams 15/6, Brooks 15/6, Határ 10 Csere: Czukor 14/12, Krajisnik 8, Varga S. 3/3, Varga A., Varga K.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 19/6, Kányási 12/3, Aho 2, Hayes 14, Mokango 5/3 Csere: Pusztai 4, Tóth F. 4, Kiss A. 4, Montai-Vukov, Frindt.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.

Hirdetés

A Sopron Basket 89-64-re legyőzte az Aluinvent DVTK együttesét és ezzel 1-0-es előnyre tett szert az egyik fél második sikeréig tartó elődöntő párharcban.

Keyona Hayes és Fegyverneky Zsófia kosárváltásával indult az elődöntő. Ezt követően Medgyessy Dóra triplájával került előnybe a DVTK. Pontgazdag és látványos negyed kerekedett, mely során a folytatásban Megan Walker és Medgyessy Dóra is eredményes volt távolról. Amikor pedig Chanel Mokango triplája célt ért, 15-12-es miskolci előnynél Gáspár Dávid kért időt. Rendezte sorait védekezésben a rutinos irányítóját Briann January-t továbbra is nélkülöző Sopron. Végül az első negyed utolsó percében 19-19 után Tina Krajisnik duplájával és Gabby Williams triplájával 24-19-es előnyre tettek szert a hazaiak. A második szakasz első két percében nem szerzett mezőnykosarat a Sopron. Egyedül Határ Bernadett büntetőjével gyarapodott a hazai pontok száma és így Medgyessy Dóra, illetve Aho Nina találataival 25-23-ra felzárkózott a DVTK.

Jól tartotta magát Földi Attila együttese. A Sopron végül a második negyed közepén 32-25-nél tudott először nagyobb különbséggel elszakadni. Időt is kértek a vendégek, de a házigazda lendülete nem tört meg. A félidő hajrájában gyorsan nőtt a soproni előny, 35-25-nél először jegyezhettünk fel 10 pontos differenciát. A DVTK kosárcsendjét Medgyessy Dóra találata törte meg, ezt követően azonban Fegyverneky Zsófia és Czukor Dalma tovább erősítette a soproni fölényt. 42-27-nél már 15-2-es hazai futást regisztrálhattunk. Az első 20 percet Kányási Veronika triplája zárta, de így is 44-31-re ment a Sopron, melynek legeredményesebbje a 9 pontos Megan Walker volt. A DVTK-nál Medgyessy Dóra jutott 13 egységig. A harmadik szakaszt Megan Walker és Chanel Mokango találatai vezették fel. 50-34 után a DVTK Pusztai Petra két duplájával még visszajött 12 pontra. Közelebb azonban nem engedte riválisát a soproni gárda. Jelena Brooks öt pontja állította vissza a nagyobb különbséget. Sokáig ezen 12-16 egység között mozgott a meccs.

A DVTK-nak 56-44-nél akadt még egy felzárkózása. Erre azonban Tina Krajisnik és Megan Walker felelt. A második szakasz hajrájához hasonlóan a harmadik negyed végjátékban is triplát értékesített Czukor Dalma, amivel 63-44-nél kialakult az addigi legnagyobb differencia. A záró szakasznak 65-48-ról vágtak neki a felek. Jelena Brooks és Tóth Franka találatai után Gabby Williams triplájával 70-50-nél érte el először a 20 pontot a soproni vezetés. Magabiztosan tartotta kézben az irányítást Gáspár Dávid együttese. A győztes kiléte ekkor már nem volt kérdés. A soproni csapat kilencedik tripláját értékesítette Czukor Dalma, amikor 85-58-nál kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. Keyona Hayes és Kányási Veronika találataival szépített a DVTK. A 89-64-es végeredményt pedig a távolról hibátlanul célzó Czukor Dalma negyedik hárompontosa hozta el. A Sopron Basket 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban, mely szombaton folytatódik Miskolcon.

Fotó: Girgász Péter

Hirdetés