Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel kezdett a Sopron:

:

Hirdetés

Végig vezetve, magabiztos gyõzelmet aratott az UNIQA Euroleasing Sopron a Tarbes ellen. Székely Norbert együttese már az elsõ negyed végén 11 ponttal járt elõrébb. A hazaiak a folytatásban is kézben tartották a mérkõzést és végül 77-58-as sikert ünnepelhettek.

Idegesen kezdtek a csapatok, érzõdött, hogy a szezon elsõ Euroliga mérkõzésén járunk. 4 perc játék után mindössze 4-2-es állásról árulkodott az eredményjelzõ. Szerencsére a Sopron nyugodott meg elõbb és a játékrész második felében fokozatosan magához ragadta a kezdeményezést Székely Norbert együttese. Kurasova, Krnjic és Krivacevic találatai után az elsõ szakasz végére 19-8-as elõnyre tettek szert a hazaiak.

A játék képe a második negyedben sem változott, állandósult a két alakulat között a kétszámjegyû differencia. A Sopron sem célzott a legpontosabban, de védekezés szépen összeállt és erre a galloknak nem volt válaszuk. A negyed felénél 27-13-ra vezettek Fegyverneky Zsófiék.

A nagyszünet elõtti percekben a játékvezetõk léptek elõ fõszereplõvé. Elõbb a Tarbes kispadja értetlenkedett, miután egy személyi hibát követõen Lepron reklamálásért technikait kapott, majd egy perccel késõbb már a hazai kispad bosszankodott az elmaradt fújások miatt. A szünetben a 42-22-es eredmény a feszült pillanatok ellenére igen nyugodt folytatást vetített elõre.

A harmadik negyed elején a vendégek megpróbálták egy kicsit fokozni az iramot, de ezzel érdemben nem tudtak közelebb kerülni. A kezdeti kényelmesebb játék után 3 percet követõen sikerült újra felvennie a Sopronnak azt a ritmust, ami már a feldobástól kezdve nem ízlett a Tarbes játékosainak. A harmadik etap végjátékára 56-28-nál 28 pontra hízott a differencia. 30 perc után végül 58-34 állt az eredményjelzõn.

A negyedik szakaszban 2-3-as zónára váltottak a franciák, amellyel percekig nem tudott mit kezdeni Székely Norbert együttese. Ekkor 20 pont alá csökkent a különbség. A gyõzelem ugyan nem forgott veszélyben, de ezen idõszak rávilágított, hogy kemény munka vár még a soproni csapatra. Az utolsó másodpercekben Fegyverneky triplája alakította ki a 77-58-as végeredményt. Egy mérkõzés alapján nem szabad messzemenõ következtetéseket levonni, de helyenként igen bíztató játékot láttunk a Soprontól, ez a siker pedig megadhatja az alaphangot a jó folytatáshoz.

A Sopron legeredményesebbjei a dupla-duplát (17 pont, 10 lepattanó) elérõ Krnjic és a 16 pontos Fegyverneky voltak, de Krivacevic és Horti neve mellé is 12, illetve 11 egység került. A másik oldalon Naura El Gargati 18 pontja kevés volt az üdvösséghez. Egy biztos, jövõ héten az Orenburg ellen nehezebb dolga lesz a magyar bajnoknak.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – Tarbes GB 77-58 (17-8, 25-14, 16-12, 19-24)

Statisztika

Hirdetés