Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel kezdte szereplését a magyar U20-as válogatott Sopronban:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdött Sopronban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A magyar válogatott az elsõ mérkõzésén magabiztos játékkal végig vezetve 86-51-re múlta felül Horvátországot.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Egy nagy tornát elkezdeni házigazdaként soha nem egyszerû feladat, de a magyar lányokon egyáltalán nem érzõdött a megilletõdöttség. Az elsõ hét percben 19-2-re léptünk el. A nagy futás alkalmával Gereben Lívia remekelt, aki egymaga 13 ponttal vette ki a részét ebbõl az extra kezdésbõl. Több, mint nyolc percet kellett várni az elsõ horvát mezõnykosárra. Végül 10 perc után 29-7-re mentünk. A második etapot 10-2-vel kezdtük és ezzel 39-9-nél már a 30 pontot is elérte a differencia. A folytatásban kiegyenlítettebb mederben haladt az összecsapás, a magabiztos vezetést azonban semmi nem veszélyeztette.

A 47-23-as félidõt tekintve azt láthattuk a statisztikán, hogy 50%-felett dobott mezõnybõl válogatottunk. Jobban szedték a lányok a lepattanókat és a 15 gólpassz is mindenképpen kiemelést érdemel. Ez kiváló csapatmunkáról árulkodik. A harmadik negyedben 30 pont környékén állt be a differencia a felek között. Mindkét szakmai stáb bõ rotációt alkalmazva minden bevethetõ játékosának igyekezett lehetõséget biztosítani. Nálunk 7 és 25 perc között osztotta el az idõt a szakvezetés. A záró szakasznak 66-37-rõl vágtak neki a felek. A pontgazdag negyedben is láthattunk szép megoldásokat, joggal szólt a vastaps a Novomatic Arénában.

A magyar válogatott 86-51-es sikert ünnepelhetett. Vasárnap sokkal nehezebb ellenfél, Lettország válogatottja ellen folytatódik a torna. A csoport másik meccsén a lettek 70-62-re verték Lengyelországot.

Eredmény

Magyarország – Horvátország 86-51 (29-7, 18-16, 19-14, 20-14)

Statisztika

Hirdetés