Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel kezdte szereplését a magyar válogatott Bukarestben:

:

Hirdetés

Pénteken délután megkezdõdött Bukarestben a 3×3-as Európa-bajnokság. A torna nyitó meccsén a magyar válogatott 18-7-re legyõzte Belgiumot.

A megnyitót követõen pár perc csúszással indult a program. Egy nagy tornán nyitó mérkõzést játszani nem egyszerû feladat, kicsit érzõdött is a feszültség mindkét csapaton. A belgák szereztek vezetést 10 másodperc elteltével, de Szabó Petra gyorsan egyenlített. Szabó nevéhez fûzõdött a találkozó elsõ három magyar pontja és így 3-1-re léptünk el. Ezt követõen Ruják Nóra középtávolija is célt ért, amivel 4-1-re módosult az állás.

A folytatásban zárkóztak a belgák. Az elsõ játékmegszakításig, melyre három és fél perc játékot követõen került sor, 6-4-re kapaszkodtak fel. Ezt követõen azonban ismét Szabó Petra volt eredményes. Bár a belgák 7-5-re még feljöttek, de a találkozó második felét egyértelmûen kézben tartották a mieink. Könnyen került helyzetbe válogatottunk és a lányok jó százalékkal értékesítették az adódó lehetõségeket. Védekezésben jól állította meg a magyar csapat a belga betöréseket, Marjorie Carpréaux-nak hamar elment a kedve a játéktól. Sofie Hendrickx külsõ dobásai pedig rendre leszédültek a gyûrûrõl.

Ruják két szép megoldása után már 10-5-re vezettünk, majd Theodoreán Alexandra sikeres távolijával 12-5-re módosult az állás. Az utolsó 3 percbe érkezve maradt a 7 pontos különbség a felek között. A mérkõzés hajrájában ismét Szabó Petra remekelt, így tovább növeltük az elõnyünket. A végeredményt az utolsó másodpercekben Szabó állította be. A televíziós közvetítésben még 17-7 jelent meg, de ezt az utolsó találatot is megadták és ezzel 18-7-re nyert a magyar válogatott.

Eredmény
Magyarország – Belgium 18-7
 

Hirdetés